Partij van de Arbeid

Bos trots op Beleidsprogramma

14-06-2007 04:23

Op 14 juni presenteerde het kabinet de concrete uitwerking van het coalitieakkoord. Wouter Bos: Ik sta hier als een tevreden vice-premier, maar ook als een tevreden PvdA-leider, want de PvdA voelt zich thuis in dit Beleidsprogramma. Het biedt mogelijkheden om aan de slag te gaan met armoede, beter onderwijs, een groener Nederland en aandachtswijken.

Bos is trots dat het meeste geld besteed zal worden aan de sociale samenhang, zoals het bestrijden van armoede en het stimuleren van de arbeidsparticipatie. Bos: We volgen het advies op van de Sociaal Economische Raad en willen de de arbeidsparticipatie laten groeien van zeventig naar tachtig procent. Het is goed voor mensen om een baan te hebben. Het kabinet wil ook 200.000 mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt aan de slag helpen, die dit niet op eigen kracht kunnen.

Ook wordt er volop geïnvesteerd in het onderwijs. Bos: We leggen een enorme nadruk op onderwijs. Zo investeren we onder andere in de voor- en naschoolse opvang en de aanpak van voortijdigschoolverlaten.

Het volledige beleidsprogramma vindt u hier.