Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Waarschuwing giftig voedsel voor hond en kat

Apeldoorn, 14-06-2007 o De politie onderzoekt een mogelijk opzettelijke vergiftiging van twee honden die woensdagmiddag (13/6) plaats vond nabij de Evert Roelofsenlaan in Apeldoorn. Als gevolg van de vergiftiging is één hond overleden en de ander is nog flink ziek.

Een 35-jarige vrouw uit Apeldoorn liet haar twee honden uit bij een beek tussen de Evert Roelofslaan en Batenburg. Omdat beide honden los liepen verloor de vrouw de honden af en toe uit het oog. Thuis gekomen vertoonde beide honden na korte tijd meerdere tekenen van vergiftiging. De vrouw is vervolgens meteen naar een dierenarts gegaan waar de honden direct behandeld werden. Helaas konden die niet meer voorkomen dat één hond kwam te overlijden. De andere hond leeft nog maar is nog niet stabiel.

De politie vermoedt dat de honden al of niet opzettelijk vergiftigd voedsel hebben gegeten dat in het ruig begroeide gebied heeft gelegen.

De politie waarschuwt honden en kattenbezitters om hun huisdieren in die directe omgeving steeds goed in het oog te houden en alert te zijn op onbekende etensresten die in bosjes en onder struikgewas kunnen liggen.