Ingezonden persbericht


TLN: beleidsprogramma kabinet blijft mistig

Transport en Logistiek Nederland (TLN) is teleurgesteld dat het beleidsprogramma van het kabinet op belangrijke punten niet meer duidelijkheid verschaft. TLN voorzitter Mich van der Harst: 'Het programma laat nog veel in het midden. Gaat het kabinet nu wel of niet op termijn meer investeren in infrastructuur, hoe wordt de kilometerbeprijzing nu ingevoerd en wat zijn nu de concrete plannen rondom fiscale vergroening'.

TLN is tevreden dat de regering nog een keer bevestigt dat het doorgaat met het uitvoeren van de Nota Mobiliteit. De economie is gebaat bij continuiteit in het beleid van de overheid. Bovendien wil de overheid de besluitvorming bij aanleg van nieuwe wegen verbeteren. Dit is hoogstnoodzakelijk gezien de grote economische schade die de files opleveren voor het goederenvervoer in Nederland. Van der Harst: 'De overheid erkent in haar plannen dat bereikbaarheid noodzakelijk is voor economische groei, maar zet voorlopig niet de stap om ook werkelijk meer middelen beschikbaar te stellen voor nieuwe weginfrastructuur. Dat is ronduit teleurstellend.' TLN is hoopvol dat de regering de besluitvormingsprocessen rondom infrastructurele processen wil versnellen. Al blijft volstrekt onduidelijk hoe.

TLN is ook tevreden dat de overheid de invoering van kilometerbeprijzing als een onomkeerbaar proces ziet. Bovendien is het goed dat de gelden die de kilometerberpijzing opleveren, worden geïnvesteerd in de verbetering van de infrastructuur. Het kabinet gaat het plan Nouwen integraal uitvoeren, maar blijft onduidelijk wat nu de eerste stap gaat zijn.

Voor nadere informatie kunt u bellen met de afdeling Communicatie, Esther Vorenkamp, T 079 3636115 of M 06 51806340