PvdA Rotterdam


PERSBERICHT

Rotterdam, 14 juni 2007

Voetbalvelden uit de wijk - sport- en speelplekken en groen terug in de wijk

Er worden tientallen miljoenen euro's geïnvesteerd in het Rotterdamse amateurvoetbal. "Ongekend en zeer positief", aldus de PvdA, die erg blij is met deze steun voor het amateurvoetbal.

Voor de PvdA is sport dicht in de buurt, voor iedereen, een essentiële ambitie.

Buiten spelen en sporten is voor de meeste Rotterdamse kinderen de manier om aan de dagelijks noodzakelijk lichaamsbeweging te komen. In het algemeen staat Rotterdam er niet goed voor vergeleken met de andere grote steden als het gaat om kwalitatief groen, speelplekken en sportplekken binnen de stadsgrenzen. Er is een tekort aan groen en sportlocaties en daarnaast zijn de loopafstanden best groot, vaak meer dan 10 minuten lopen. De PvdA vindt dit een slechte ontwikkeling. Steeds meer kinderen worden in Rotterdam geconfronteerd met schaarse buitenspeelruimte en sportruimte in de buurt. Voetbalvelden verdwijnen in de voetbalvisie naar de rand van de wijk. Woordvoerder Birsel Gülmüs: "Wij vinden daarom dat er compensatie van groen, speelvelden en sportvelden in de stad, in de wijken, moet komen voor Rotterdamse jongens en meisjes die buiten willen spelen en sporten, zoals bijvoorbeeld de sportaccommodaties op de Lloydpier en het Henegouwerplein."

Jeugdvoetbal

Het jeugdvoetbal dreigt door de clustering, schaalvergroting, verdichting van de clubs en velden in het kader van 7x24 uur bespeelbaarheid van de velden in de problemen te komen. Ze kunnen hierdoor niet altijd op de competitiedagen spelen. Gülmüs: "Het jeugdamateurvoetbal mag niet kapotgaan aan het beleid van de gemeente om tot zoveel mogelijk bezetting van de voetbalvelden te komen."

Voor de redactie:

Meer informatie bij

Birsel Gülmüs, 06-536 508 73

Monique Smits

Communicatie
PvdA-fractie Rotterdam

010-417 9368, 06-12 355 791

msmits@stadhuis.rotterdam.nl