VVD


14-6-2007

100 dagenplan biedt geen oplossingen

VVD-leider Mark Rutte heeft donderdagmiddag op Radio 1 in een eerste reactie op de presentatie van het 100 dagenplan laten weten, ondanks enkele interessante analyses, echte oplossingen te missen.

Mark Rutte ziet enkele lichtpunten in de plannen -zoals extra maatregelen om het ondernemerschap te stimuleren- maar vindt het 100 dagenplan vooral heel erg lijken op het regeerakkoord uit februari. Er zijn nog steeds erg weinig concrete oplossingen. Het plan geeft absoluut geen antwoorden op grote vraagstukken zoals problemen op de arbeidsmarkt, het vastlopen van het verkeer en de enorme bureaucratie bij de overheid. Er wordt tevens nergens aangegeven hoe dit alles betaald gaat worden; van financiële degelijkheid is dus absoluut geen sprake.

Verder valt het op dat het de filosofie van dit kabinet is om wel veel kleine zaken met grote zakken geld te willen oplossen. Hierdoor wordt de overheid alleen maar groter en dit gaat erg tegen de filosofie van de VVD in. Werk moet terug naar de professionals en vakmanschap moet beloond worden.

Rutte: "Deze hele presentatie komt op me over als één grote PR-stunt."