Provincie Noord-Holland

Veel overtredingen geconstateerd bij controle

14-6-2007

Bij een gezamenlijke controleactie op bedrijventerrein De Liede in Vijfhuizen is woensdag 13 juni een groot aantal overtredingen aan het licht gekomen. De actie werd gecoördineerd door de provincie Noord-Holland.

Bij de actie waren betrokken de gemeente Haarlemmermeer, politie Kennemerland, de Belastingdienst, de Dienst Motorrijtuigenbelasting, de VROM-inspectie, de RDW, de brandweer Haarlemmermeer en de Arbeidsinspectie.

Overtredingen

Bij alle negen bedrijven die zijn bezocht werden één of meer overtredingen vastgesteld.

Zo werden er drie gestolen autos in beslag genomen en verschillende voertuigen aangetroffen met een vals kenteken. Er werd driemaal procesverbaal opgemaakt in verband met overtreding van de Wet milieubeheer, tweemaal werd om die reden een dwangsom opgelegd.

Belastingschuld

De Belastingdienst kon ter plekke bij 27 bestuurders van gecontroleerde voertuigen een belastingschuld innen. Bij één bedrijf wordt nader onderzoek ingesteld in verband met het ontbreken van vergunning voor de afvoer van afval naar het buitenland, bij enkele andere bedrijven ontbrak een deugdelijke boekhouding.

Verder hadden vier personen geen geldig identiteitsbewijs bij zich en is driemaal procesverbaal opgemaakt in verband met overtreding van de Wet Arbeid Vreemdelingen.

Geef uw mening! Reageer op dit bericht