Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 4 juni 2007

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Vervangen droogkast, vervangen meubilair, vervangen commandovoertuig, aanbrengen kunststofvloer stalling.
Ambtelijk advies:
Conform het investeringsschema over te gaan tot vervanging van de droogkast t.b.v. ademlucht, meubilair brandweerkazerne, vervanging commandovoertuig en aanbrengen kunststofvloer stalling. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Vaststellen bestemmingsplan Beschermd dorpsgezicht Abcoude, 1e herziening. Toelichting:
De zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn behandeld en er is een beantwoording opgesteld. Nadat de gemeenteraad het bestemmingsplan heeft vastgesteld, wordt het bestemmingsplan ter goedkeuring aangeboden aan het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht.
Ambtelijk advies:

- In te stemmen met de zienswijzennota.
- Besluiten het raadsbesluit, het raadsvoorstel en de daarbij behorende stukken ter besluitvorming aan de gemeenteraad aan te bieden.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder C.N. Veldhuijzen van Zanten


1. Uitvoeren van maatregelen die genoemd zijn in het van Plan van Aanpak Revitalisering bedrijventerrein Bovenkamp.
Toelichting:
Voor het project Revitalisering Bedrijventerrein Bovenkamp is een Plan van Aanpak opgesteld. In overleg met de ondernemers zijn noodzakelijke maatregelen genoemd, waarvoor subsidie mogelijk is van de Provincie Utrecht tot maximaal 50% van de kosten. De maatregelen hebben tot doel een vernieuwing in gang te zetten ter versterking van het economisch profiel, verbetering bereikbaarheid, zorgvuldig ruimtegebruik, verbetering uitstraling, realisering parkmanagement. Het project sluit aan op de totale aanpak van de Hollandse Kade - Stationsgebied. Ambtelijk advies:

- Het Plan van Aanpak Revitalisering bedrijventerrein Bovenkamp vaststellen en besluiten tot het uitvoeren van de maatregelen van de Kostentabel potentiële maatregelen rekening houdend met de beschreven voorwaarden;

- besluiten het voorbereiden en uitvoeren ter hand te nemen nadat de gemeenteraad heeft ingestemd met het Plan van Aanpak;

- voor de uitvoering van maatregelen het krediet beschikbaar te stellen van 192.000,-- dat ten laste komt van de Reserve Bovenwijkse Voorzieningen;
- de gemeenteraad voor te stellen in te stemmen met het Plan van Aanpak;
- voor de uitvoering ervan de gemeenteraad een voorstel doen een krediet beschikbaar te stellen van 384.000 uitgaande van de provinciale subsidie van 50%. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. B&W willen vóór de forumbehandeling nader overleggen over de inbreng van de ondernemers. Deze wordt vooralsnog als "magertjes" beoordeeld.


---

PORTEFEUILLE: wethouder J. Vonk-Vedder

Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 12 juni 2007. De secretaris, de burgemeester,


---