Universiteit van Tilburg

Universiteit van Tilburg 14 juni 2007

Van Lanschot Prijzen voor twee studenten economie

Aan bachelorstudente Myrthe de Jong en masterstudent Thijs van der Heijden zijn donderdag 14 juni prijzen toegekend door van Van Lanschot Bankiers vanwege hun excellentie studieprestaties. De prijzen werden uitgereikt tijdens de Van Lanschot Lecture 2007, uitgesproken door de Amerikaanse hoogleraar Martin Feldstein.

Van Lanschot Bankiers stelt jaarlijks twee prijzen beschikbaar aan de economische faculteit van de Universiteit van Tilburg voor de beste bachelorstudent en de beste masterthesis. De Van Lanschot Scholarship, een beurs ter waarde van EUR 10.000,- , ging naar bachelorstudente Algemene Economie Myrthe de Jong. Zij haalde haar bachelordiploma met een gemiddeld cijfer van 8,89. De beurs kan worden aangewend voor een masteropleiding in het buitenland.
De Van Lanschot Prize voor de beste masterthesis was voor Thijs van der Heijden, ook een economiestudent met de specialisatie Finance. Hij schreef zijn afstudeerwerkstuk over een stage bij ABN-Amro. Thijs krijgt EUR 5.000,-. De gastspreker Martin Feldstein ontving eveneens een prijs: de Tjalling C. Koopmans Efact Award van studievereniging Efact.

Noot voor de pers
Neem voor een toelichting door of interview met de prijswinnende studenten contact op met Clemens van Diek, hoofd communicatie Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen UvT, tel. 013 - 466 2500; e-mail c.vandiek@uvt.nl. Meer persberichten van de UvT: www.uvt.nl/persberichten.

UvT Persbericht