Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 14 juni district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 14 juni 2007

Snelheidscontrole op Top 10 traject

STEENBERGEN: De politie hield op woensdag tussen 15.15 uur en 21.30 uur een snelheidscontrole op de N259. Van de 4454 passanten waren er 506 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 123 km/u, terwijl hier een maximum van 80 km/u geldt.

Over trajecten

Het traject Bergen op Zoom - Dinteloord is één van de 10 trajecten waar de politie Midden en West-Brabant met intensief toezicht tracht om het aantal letselaanrijdingen (69) terug te dringen. Dagelijks maken ongeveer 2600 fietsers en bromfietsers gebruik van deze weg aangezien Bergen op Zoom veel scholen huisvest welke voorzien in de behoefte van de omliggende gemeenten zoals Steenbergen en Tholen. De trajecten zijn gekozen op basis van ongevalanalyses en (meet)ervaringen van de politie en de provincie Noord-Brabant. Op deze plaatsen vonden de laatste drie jaar meer dan 600 letselaanrijdingen plaats. De politie zal op deze locaties intensief controleren op de vijf speerpunten: helm, gordel, rood licht, alcohol en snelheid.

Het traject gereden vanaf de A58 bij Bergen op Zoom, via Halsteren en Steenbergen naar de aansluiting met de A29 onder Dinteloord. In dit traject liggen zeer veel gelijkvloerse kruisingen. Met name de kruising van de Randweg Noord en de Halsterseweg te Bergen op Zoom is een zeer verkeersonveilig punt aangezien alle soorten weggebruikers in allerlei richtingen gebruik maken van deze oversteekmogelijkheid.

De N-259 is ruim 20 kilometer lang en wordt 32 keer onderbroken door een kruispunt zonder en 6 keer door een kruispunt met verkeerslichten. De wegbeheerder heeft op deze weg inmiddels 4 rotondes aangelegd.

De Randweg Noord te Bergen op Zoom bestaat uit twee gelijkwaardige rijbanen verdeeld in twee gelijkwaardige rijstroken. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 80 km(buiten de bebouwde kom) en 70 km (binnen de bebouwde kom) per uur. Deze weg is geheel aangeduid als voorrangsweg en de kruisingen als voorrangskruising.

De N-259 bestaat uit een rijbaan welke is onderverdeeld in twee gelijkwaardige rijstroken,. Naast de N-259 zijn aparte fietsstroken danwel fietspaden aangelegd aan beide zijden van deze weg. In Halsteren liggen ze pal tegen de rijbaan en daarbuiten vrijliggend en van de rijbaan gescheiden door een smalle tot bredere wegberm

Een groot deel van de N-259 ligt binnen de bebouwde kommen van de gemeente Bergen op Zoom en Steenbergen. Hier geldt een maximum snelheid van 50 km per uur. Buiten de bebouwde kom geldt een maximum snelheid van 80 km per uur. Alle wegen die samen de N59 vormen zijn aangeduid als voorrangsweg of de kruisingen als voorrangskruising. Dit is door borden aangeduid.

Bromfietser onder invloed aangehouden

BERGEN OP ZOOM: De politie zag op woensdagavond een bromfietser zonder helm door de Jacob Obrechtlaan rijden. De politie merkte bij het aanspreken van de 50-jarige man uit Bergen op Zoom dat hij onder invloed was van alcohol. De man is aangehouden. Op het politiebureau is hem een ademanalyse afgenomen. Hieruit bleek een uitslag van 915 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 11 uur. Hierna is hij met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Autodiefstal

BERGEN OP ZOOM: Op woensdag werd vanaf de Zuid-Oostsingel tussen 19.00 uur en 20.30 uur een auto gestolen. Het gaat om een donkergrijze Volkswagen golf met kenteken REK-6938 (Duits kenteken). De politie heeft aangifte opgenomen van autodiefstal en heeft het voertuig internationaal als gestolen signaleren.

Agressieve man aangehouden na mishandeling en vernieling

ROOSENDAAL: Op woensdagavond kreeg de gemeenschappelijke meldkamer melding dat er een meisje in elkaar geslagen zou worden in de Radarstraat. Een 24-jarige vrouw uit Roosendaal was door haar vriend meerdere malen hardhandig opgetild en geduwd. Even later vernielde hij een ruit van de voordeur en kwam binnen. Hierbij verwondde hij zich en is vertrokken. De politie heeft aangifte opgenomen van het slachtoffer, die meerdere zwellingen opliep bij de mishandeling. De 21-jarige man uit Roosendaal is aangehouden als verdachte. Dit gebeurde in de Radarstraat. Bij de aanhouding werd een politiehond ingezet. De verdachte gedroeg zich agressief en opstandig en uitte bedreigingen richting de politiemensen. De politiemedewerkers voelde zich hierbij genoodzaakt pepperspray te gebruiken. Toen de man zich bleef verzetten is de diensthond ingezet. De verdachte is ingesloten.

Man aangehouden voor bezit nepwapen

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg op woensdag even voor middernacht melding dat er een op een wapen gelijkend voorwerp was gezien aan de Synthesebaan. Een man zou het voorwerp op straat onder zijn kleding vandaan hebben gehaald. De politie vond het nepwapen achter de bosjes. Het is in beslag genomen. Aan de hand van het signalement dat werd opgegeven door de melder is een 22-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden. Na verhoor is hij met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Twee personen aangehouden na ongeval

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op donderdag om 01.00 uur twee mannen aan na een aanrijding. De twee waren betrokken bij een aanrijding op de kruising tussen de Olympialaan en de Antwerpsestraatweg. Een 22-jarige man en een 46-jarige man uit Hoogerheide reden in een bestelbus richting Hoogerheide. Een 36-jarige automobilist reed vanaf de Markiezaatsweg richting de Rijksweg, toen er een aanrijding ontstond. Wat de aanrijding, waarbij de bestelauto de personenauto in de flank raakte, heeft veroorzaakt is niet duidelijk. Geen van alle betrokkenen kon een duidelijke verklaring geven. De 36-jarige automobilist uit Wouw is naar het ziekenhuis vervoerd met vermoedelijk een hersenschudding. De inzittenden van de bestelauto gaven tegenstrijdige verklaringen en zijn aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Zij zijn voor controle ook naar het ziekenhuis vervoerd. De 22-jarige man blies bij een ademanalyse 570 ug/l. Hij verklaarde later dat de 46-jarige man had gereden. Ook de 46-jarige man verklaarde dit. Van hem is een bloedproef afgenomen. Na verhoor zijn ze in vrijheid gesteld.

Jongen aangehouden voor winkeldiefstal

HOOGERHEIDE: Medewerkers van een supermarkt aan de Raadhuisstraat hielden op donderdagmiddag even na 13.00 uur een 14-jarige jongen uit Bergen op Zoom aan voor winkeldiefstal. De jongen had drie artikelen meegenomen uit de winkel zonder deze af te rekenen. Hij werd gezien door het personeel en overgedragen aan de politie. Hier bleek dat hij eerder ook in een andere supermarkt een artikel had gestolen. Na verhoor is de verdachte overgedragen aan zijn ouders.

Man aangehouden voor mishandeling en bedreiging ex

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op woensdagmiddag een 25-jarige man uit Bergen op Zoom aan voor mishandeling en bedreiging van zijn vriendin. De man zou donderdag 31 mei en vrijdag 1 juni zijn vriendin geschopt, geslagen en bedreigd hebben. De mishandelingen kwamen voort uit een relationele ruzie. De politie nam aangifte van de vrouw op en hield de man aan in zijn woning. Hij is verhoord en in verzekering gesteld.

Man aangehouden voor stalking en vernieling

OUDENBOSCH: De politie hield op woensdagavond een 37-jarige man uit Oudenbosch aan in zijn woning. De man wordt ervan verdacht zijn 41-jarige ex-vriendin uit Oudenbosch te hebben gestalkt en vernielingen te hebben gepleegd aan haar woning. Ook zou hij haar hebben bedreigd. De man viel de vrouw stelselmatig lastig en vernielde half april een ruit van haar woning. De man is in verzekering gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg