Politie Limburg-Zuid

Datum donderdag 14 juni 2007

Kerkrade; zeer hoge uitslag blaasproef

Een uitslag van een blaasproef viel woensdagmiddag extreem hoog uit voor een 44-jarige Kerkradenaar. De apparatuur waarmee de blaastest wordt uitgevoerd, registreerde namelijk een bloed/alcoholpromillage van ruim 3,6.

De Kerkradenaar werd in een café aangehouden, nadat de politie naar hem op zoek was gegaan omdat de man na een aanrijding was doorgereden.

Op een parkeerplaats aan de St.Pieterstraat had de man namelijk een andere voertuig beschadigd toen hij met zijn auto wegreed. De auto van de man stond met een nog warme motor voor zijn woning, terwijl de Kerkradenaar zelf in een café werd aangetroffen.

De rijbewijs van de man werd ingevorderd. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten.

Maastricht; bijzondere koper- en bronsdiefstal

In de nacht van dinsdag op woensdag werd er bij een bedrijf aan de Klipperweg in Maastricht een bijzondere koper- en bronsdiefstal gepleegd. Door meerdere daders moeten in enkele uren tijd tussen 2500 en 3000 kilo brons en koper zijn gestolen en met een roeiboot over de Maas zijn vervoerd.

De daders stalen elders bij een jachtclub de roeiboot en sleepten de buit over de afstand van zo'n 100 meter naar deze boot. In dezelfde jachthaven verruilden zij vervolgens de roeiboot voor een aanhangwagen, waarna zij er met een paar duizend kilo koper en brons én een gestolen aanhangwagen ervandoor gingen.

De politie heeft de zaak in onderzoek.

Heerlen; drugs gevonden tijdens controle

Tijdens een controle van een wegafzetting aan de Unolaan in Heerlen heeft de politie woensdagmiddag een aanzienlijke hoeveelheid softdrugs aangetroffen. In verband met de zaak werd een 19-jarige inwoner van Hoensbroek aangehouden.

De man reed in een bestelauto en reed bij de afzetting met zijn auto over het gras. In de auto lagen enkele kunststof tonnen met daarin zowel afval als henneptoppen afkomstig van een hennepplantage. De henneptoppen hadden een gewicht van 12 kilo.

In de woning van de man werden twee zakken hasjiesj met een totaal gewicht van ruim 2 kilo en een zak hennep van 248 gram aangetroffen Verder had de man in de kelder van zijn woning een hennepplantage ingericht met 237 planten.

Maastricht; man ernstig mishandeld tijdens studentenfeest

Een 22-jarige inwoner van Tilburg is in de nacht van woensdag op donderdag gewond geraakt, toen hij tijdens een studentenfeest met een bierglas in zijn gezicht werd gestoken.

Het slachtoffer werd met een bloedende wond aan een van zijn ogen naar het ziekenhuis gebracht, waar de wond moest worden gehecht. Het studentenfeest werd gehouden in het clubhuis van een studentenvereniging aan de Fort Willemweg in Maastricht. Wat precies de aanleiding tot de mishandeling is geweest, is noch niet duidelijk. Het slachtoffer was samen met een aantal vrienden uitgenodigd bij een Maastrichtse studentenvereniging. Op zeker moment ontstond er een handgemeen, waarbij iemand met een bierglas het slachtoffer in zijn gezicht stak. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

---- --