Casema

Pinnen en chippen kan nu ook via de kabel 14-06-2007 | 15:41

Kabelbedrijf Casema is vandaag officieel gecertificeerd door Currence en mag daardoor als eerste kabelbedrijf in Nederland PIN- en Chip-transacties over haar netwerk transporteren. Volgens het bedrijf is er een duidelijke behoefte aan meer operators die bovenstaande dienst kunnen aanbieden. Casema verwacht vanaf juli dit product te kunnen aanbieden aan het midden- en kleinbedrijf.

Veiligheid

Om gecertificeerd te worden moest Casema aan allerlei voorwaarden voldoen, onder andere op het gebied van betrouwbaarheid, netwerkveiligheid en interne procedures. âDe eisen die Currence stelt zijn best wel pittigâ, aldus Eric Meijer, productmanager bij Casema. Hij vervolgt: âMaar dat ligt voor de hand omdat het hier betalingen betreft waarbij gevoelige informatie over het netwerk gaat.â Meijer verwacht dat eind 2007 enkele duizenden bedrijven uit het MKB voor hun PIN- en Chipknip-transacties gebruik maken van het Casema-netwerk. Om transacties sneller te kunnen verwerken maakt Casema voor de nieuwe dienst â anders dan de traditionele inbel pintransacties -gebruik van het IP-protocol. De gebruikte betaalterminals voldoen aan de allernieuwste veiligheidsnormen (EMV) waardoor deze toekomstvast zijn.

Currence

De missie van Currence is enerzijds het faciliteren van marktwerking en creëren van transparantie in het collectieve betalingsverkeer in Nederland en anderzijds het behouden en verder ontwikkelen van de kwaliteit, veiligheid en efficiency van de collectieve betaalproducten.