Gemeente Tilburg

14-6-2007
Tilburg gaststad Nationale Distributiedag 2008
Op uitnodiging van belangenorganisatie Nederland Distributieland

In 2008 is Tilburg kandidaat gaststad voor de Nationale Distributiedag 2008. Dit is een congresevenement van Nederland Distributieland (NDL/HIDC), belangenbehartiger voor de (logistieke) bevoorradingssector. Dat maakte de organisatie vandaag bij afsluiting van de Nationale Distributiedag bekend. Die werd dit jaar in Rotterdam gehouden.

Wethouder economie Hans Janssen: "Tilburg heeft een bijzonder sterke positie in de logistieke markt. Alle topbedrijven vind je hier in de stad terug. Transport en Logistiek Nederland (TLN) besloot daarom afgelopen maand zich hier te vestigen. De komst van het NDL/HIDC congres is een vergelijkbaar positief signaal, waarmee we onze eigen bedrijven in de logistieke sector ook een dienst te bewijzen."

Nederland Distributieland
Nederland Distributieland (NDL/HIDC) is een vereniging met ruim vijfhonderd leden. Dit zijn logistieke dienstverleners, verladers, financiële instellingen, consultants, personele dienstverleners, ICT-leveranciers, regionale en lokale overheden, kenniscentra, universiteiten en hogescholen. Allemaal bedrijven en organisaties die zich direct of indirect bezighouden met logistiek via alle 'modaliteiten': weg, water, spoor, lucht en leidingen, en met de vestiging van buitenlandse bedrijven in Nederland.

Nationale Distributiedag
De Nationale Distributiedag (NDD) wordt jaarlijks in juni georganiseerd. Tijdens het congres staat een actueel logistiek thema centraal. Niet alleen worden ontwikkelingen en achtergronden van dit thema gepresenteerd, ook bieden concrete voorbeelden uit de praktijk de deelnemers een handvat om deze ontwikkelingen te vertalen naar hun eigen bedrijfsprocessen. Tijdens de pauze en na afloop van het congres wordt uitgebreid gelegenheid geboden tot netwerken.

Doelgroep
Het congres is bedoeld voor iedereen die onderdeel uitmaakt van of belangstelling heeft voor de brede logistieke sector. Van verlader tot logistiek dienstverlener, van consultant tot vastgoedmakelaar, van politicus tot kennismanager. Het programma kent daarom een brede, multimodale insteek.

http://www.ndd-congres.nl/