Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Brummen - Aanhouding diefstal voertuig                    |
Een 56-jarige man uit Molenhoek (Limburg) is woensdagnacht (14/6) omstreeks 3.30 uur aan de Zutphensestraat aangehouden op verdenking van diefstal of heling van een camper.

De politie zag op de Zutphensestraat in Brummen een stilstaande camper met daarnaast een man in gesprek met een 17-jarig meisje op een fiets. Toen de politie poolshoogte gingen nemen bleek de camper nog met draaiende motor geparkeerd te staan. De man verklaarde net de weg te vragen aan het meisje om daarna zijn weg te kunnen vervolgen. Een agent zag ondertussen dat bij de camper de kap van de stuurkolom verwijderd was en dat er geen sleutel in het contact zat. De man had geen kenteken en identiteitsbewijs bij zich.

Hierop is de man aangehouden op verdenking van diefstal dan wel heling van het voertuig. Hij is meegenomen naar het bureau en voor nader onderzoek ingesloten. Inmiddels is uit onderzoek gebleken dat de camper woensdagavond (13/6) in de woonplaats van de man was ontvreemd.Het onderzoek wordt voortgezet.De verdere bedoelingen van de man zijn niet duidelijk geworden. De politie heeft het meisje geadviseerd in de toekomst op het late tijdstip niet voor onbekenden te stoppen.

|     |Zutphen - schennispleger(s) actief                        |
De politie onderzoekt twee feiten met jonge kinderen, waarvan één openbare schennis die woensdag 13 juni tussen 16.00 uur en 17.00 uur plaats vonden in Zutphen. Of beide zaken met elkaar verband houden en ook door dezelfde man werden gepleegd is in onderzoek.

De eerste melding betreft twee meisjes (10 en 11 jaar) die rond 16.30 uur in een kano op de Berkel aan het varen waren achter de Wilhelminalaan. Ze werden aangesproken door een nog onbekende man die seksueel getinte opmerkingen maakte. De meisjes zijn vervolgens meteen ervandoor gegaan en de politie is direct ingelicht.

De tweede melding betreft twee meisjes van zes jaar, die even voor 17.00 uur aan het spelen waren in de speeltuin aan de Schimmelpennicklaan ter hoogte van de fietstunnel onder de Den Elterweg. Deze meisje werden door een onbekende man vanuit de bosjes toegeroepen. Toen de kinderen in zijn richting liepen toonde hij zijn geslachtsdeel. De man stapte daarna op zijn fiets en is in de richting van de Schimmelpennicklaan de wijk in gefietst. Het signalement van de man luidt: blanke man rijdend op een fiets en droeg witte sokken en witte sportschoenen.

De politie heeft beide zaken in onderzoek en verzoekt eventuele getuigen zich te melden bij de politie op nummer 0900-8844.

|     |Zupthen - Project "houd de fiets"                         |
Woensdagmiddag 13 juni heeft de politie in de wijk Noordveen een preventieproject "houd de fiets" gehouden.

Dit project bestond uit het graveren van fietsen en controle op niet afgesloten fietsen. Tevens is er in de wijk gezocht naar fietsen die van diefstal afkomstig waren. Hierbij is ook het Dalton College bezocht aan de Wijnhofstraat.

In totaal hebben 85 mensen hun fiets laten graveren. Tijdens de controle in de wijk is een gestolen fiets aangetroffen. De eigenaresse van de fiets was blij haar gestolen fiets terug te krijgen.

Tevens heeft de politie in de wijk preventie adviezen gegeven aan onder andere eigenaren die hun fiets bij of voor hun woning niet op slot hadden staan.

De politie in het district IJsselstreek gaat de komende maanden meer aandacht schenken aan de diefstal van fietsen en dan vooral het voorkomen daarvan. Het team Zutphen is van start gegaan, de andere team volgen later.

tav redactie: De foto's die bij dit persbericht zijn gevoegd zijn vrij van rechten en mogen worden gepubliceerd.

Einde berichten


---


---


---

---- --