Politie Zeeland


---


O-1991-2007 Diefstal in winkel, Goes
Woensdag tussen 12.00 en 12.30 uur werden in een winkel in de Klokstraat in Goes drie spelcomputers gestolen.
Een medewerkster werd door een man afgeleid terwijl een andere man de drie spelcomputers wegpakte. De spelcomputers hebben elk een waarde van enkele honderden euro's.

O-1992-2007 Bromfietser gewond bij aanrijding in Zierikzee
Een 68-jarige bromfietser uit de gemeente Schouwen-Duiveland raakte donderdag om 13.30 uur op het fietspad naast de N59 bij een aanrijding gewond.
De man kwam uit de richting van Zierikzee toen vanuit tegenovergestelde richting een grote groep fietsers aan kwam rijden. Een van de fietsers hield niet voldoende rechts en tussen hem en de bromfietser ontstond een aanrijding, waarbij beiden ten val kwamen. De 68-jarige man liep blauwe plekken en gekneusde ribben op, hij werd per ambulance naar zijn huisarts gebracht. De fietser, een 13-jarige jongen uit Essen, raakte lichtgewond aan zijn arm. De bromfiets en de fiets raakten beschadigd.

W-1993-2007 Graffiti, Middelburg
In de nacht van woensdag op donderdag werd een tankstation aan de Laan der Verenigde Naties in Middelburg bespoten met graffiti.
Er is geen schadebedrag bekend.

Z-1994-2007 Automobilist rijdt tegen geparkeerde auto, Sint Jansteen
Een 18-jarige automobilist uit Axel reed donderdag omstreeks 12.30 uur in de Hemelstraat in Sint Jansteen tegen een geparkeerd staande auto.
De 18-jarige reed over de Hoofdstraat in de richting van de Hogeweg. In de bocht, waar de Hoofdstraat overgaat in de Hemelstraat, verloor hij de controle over zijn voertuig en botste tegen een geparkeerde auto. Hij is met een gebroken middenhandsbeen naar het ziekenhuis in Terneuzen gebracht. Beide auto's raakten zwaar beschadigd. Omdat de auto van de 18-jarige twee gladde voorbanden had, kreeg hij daarvoor ook nog een bekeuring.

Z-1995-2007 Automobilist rijdt tegen ANWB-verkeerszuil, Oostburg
Een 28-jarige automobilist uit de gemeente Sluis reed donderdag om 13.30 uur op de parallelweg van de N59 met zijn auto tegen een ANWB-verkeerszuil.
De man reed vanaf Oostburg in de richting van Draaibrug. Hij moest bij de kruising Maagdenbergweg voorrang verlenen aan een auto die van rechts kwam. Doordat hij heel hard remde, schoot de auto door en ramde een links van de weg staande ANWB-verkeerszuil, een schrikhek en een verkeersbord. De man bleef ongedeerd, de auto werd geheel vernield


Politie Zeeland werkt op de grens van land en water. Zij biedt politiezorg op maat aan de Zeeuwse bevolking en haar vijftien miljoen jaarlijkse gasten. Professioneel en integer levert het korps haar bijdrage aan de veiligheid en leefbaarheid in Zeeland.

Door wijk-, buurt- en dorpsgericht werken met zichtbare en aanspreekbare politie geeft politie Zeeland invulling aan het motto: 'Waakzaam en Dienstbaar'. Afwisselend werk met wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.