Aalberts Industries

Noordwijkerhout, 14 juni 2007

JEAN-MARC HUËT, CEES VAN RIJN en RONALD VAN DER MARK CFO'S OF THE YEAR 2007

Tijdens de zesde CFO of the Year verkiezing is vandaag de heer Jean-Marc Huët van Numico tot CFO of the Year 2007 in de categorie AEX beursgenoteerde ondernemingen uitgeroepen. In de categorie AMX/AScX werd de heer Cees van Rijn van Nutreco tot winnaar verkozen. In de categorie niet-beursgenoteerde ondernemingen werd de heer Ronald van der Mark van Maxeda CFO of the Year 2007.

Bij de selectie van de CFO of the Year worden de volgende criteria gehanteerd:

de CFO is werkzaam bij een onderneming die in het achterliggende jaar, op basis van het nationale Investor Relations onderzoek van Rematch onder investment managers, analisten en financiële pers, tot de top vijf in haar categorie behoort; de CFO dient op 1 januari 2007 ten minste twee jaar in functie te zijn; de onderneming dient, voor de categorie beursgenoteerd, opgenomen te zijn in de categorie AEX, AMX of AScX.

Genomineerden in de categorie AEX:

1. René Hooft Graafland, Heineken

2. Cees Maas, ING

3. Jean-Marc Huët, Numico

4. Mark Miles, SBM Offshore

5. Boudewijn Beerkens, Wolters Kluwer

Winnaar in de categorie AEX, Jean-Marc Huët trad in 2003 in dienst als CFO en lid van de Raad van Bestuur bij Numico. Naast de verantwoordelijkeid over financiën heeft Huët als lid van het bestuur een belangrijke en actieve rol in de ontwikkeling en implementatie van de ondernemingsstrategie. Huët is zeer actief betrokken bij de groei van de onderneming.

Genomineerden in de categorie AMX/AscX:

1. John Eijgendaal, Aalberts Industries

2. Leon Kruimer, Crucell

3. Cees van Rijn, Nutreco

4. Robert-Jan van de Kraats, Randstad

5. Jack de Kreij, Vopak

6. Henk van der Zwaag, Crown van Gelder

7. Boudewijn Gerner, Imtech

8. Huub van Rozendaal, Sligro Food Group

CFO of the Year, categorie AMX/AscX, Cees van Rijn trad in 2001 in dienst als CFO en lid van de Raad van Bestuur bij Nutreco. De CFO en zijn team hebben een belangrijke rol gespeeld bij de keuze van de toekomstige activiteiten van Nutreco. De investerings- en desinvesteringskeuzen kwamen tot stand door een strategische en financiële analyse van alle activiteiten in de portfolio, waaraan het

team van de CFO een belangrijke bijdrage leverde. De kwaliteit van de financiële rapportage staat bij Nutreco hoog in het vaandel. Dit werd in 2006 beloond met de toekenning van de Henri Sijthoff-Prijs voor het beste jaarverslag over 2005.

Genomineerden in de categorie niet-beursgenoteerde ondernemingen:
1. Stephan Baars, CFO BCD Travel Germany Holding GmbH
2. Michel Cornelissen, CFO Autobinck

3. Arend Drenthe, CFO Heerema Fabrication Group B.V.
4. Jaap van Everdingen, CFO KPMG

5. Johan van Manen, CFO DHV Holding

6. Brian Mackie, CFO Maxxium Worldwide

7. Ronald van der Mark, CFO Maxeda

8. Cees den Ouden, CFO Argos Groep

9. Pieter Verboom, CFO Schiphol Group

In de categorie niet-beursgenoteerde ondernemingen werd Ronald van der Mark tot CFO of the Year uitgeroepen. Van der Mark is CFO bij Maxeda, sinds juni vorig jaar de nieuwe naam van Vendex KBB. Bij Maxeda heeft Van der Mark een belangrijke leiderschapsrol, waarbij hij inspireert en coacht. Het is van groot belang dat Van der Mark goede teams samenstelt die de ontwikkeling van een onderneming optimaal kunnen ondersteunen in een dynamische en complexe omgeving. Met name een private equity-omgeving stelt hoge eisen aan de kwaliteiten en ervaring van dergelijke teams.

Net als bij de verkiezing CFO of the Year 2006 bestaat het onderzoek bij de beursgenoteerde ondernemingen uit twee delen, een extern onderzoek en een intern onderzoek. In de categorie niet- beursgenoteerde ondernemingen was alleen sprake van een intern onderzoek.

In het externe onderzoek komt de marktwaardering van de prestaties van de CFO aan bod. Dit onderzoek wordt uitgezet onder analisten, investment managers en niet-genomineerde collega CFO's. De vragen concentreren zich zowel op de CFO als persoon (vakkennis, kennis van het bedrijf, relatiebeheer) als op de organisatie (financieel beleid, corporate governance en kwaliteit van corporate disclosure). Daarnaast wordt het IR cijfer van het voorgaande jaar meegenomen in de externe score.

Het interne onderzoek richt zich op de inzet en performance van de financiële discipline. Hierbij komt een aantal aandachtgebieden naar voren, te weten: tijdsbesteding, efficiency van de financiële discipline, effectiviteit van het financieel beleid, investor base management, snelheid van rapportage, projecten en de budgetcyclus.



Aalberts Industries