Gemeente Heerlen

Gezamenlijke actie op de Weggebekker

Vandaag voerden gemeente Heerlen, brandweer, politie, justitie, belastingdienst, arbeidsinspectie en de provincie Limburg samen een gecoördineerde actie uit op bedrijventerrein De Weggebekker in Heerlen. De samenwerkende partijen wilden door deze actie een integraal beeld krijgen van de situatie op het bedrijventerrein.

Uit reguliere controles van de individuele partijen bleek dat op het autosloperijterrein De Weggebekker activiteiten plaatsvonden die straf-, bestuurs- of civielrechtelijk niet geoorloofd zijn. De partijen besloten tot een gezamenlijke, gecoördineerde actie om een integraal inzicht te krijgen op naleving van de wet- en regelgeving op het terrein. Deze actie heeft vandaag plaatsgevonden.

Verloop en uitkomsten
De actie op bedrijventerrein De Weggebekker is rustig verlopen, zonder verstoringen van de openbare orde. Enkele resultaten:

Door het milieuteam van de provincie Limburg zijn drie illegale inrichtingen en een illegale uitbreiding van een inrichting aangetroffen in het kader van de Wet milieubeheer. Door het zogenoemde flexteam van de gemeente Heerlen is geconstateerd dat in diverse inrichtingen een gebruiksvergunning ontbrak. Deze is verplicht in verband met de opslag van brandgevaarlijke stoffen. Verder werd een persoon aangetroffen die er werkte terwijl hij een uitkering heeft.

Er volgt nader onderzoek in de gemeentelijke basisadministratie (GBA) naar illegale bewoning in caravans achter een loods op de Weggebekker. Er zijn twijfels over de legaliteit van een woning en bijgebouw. Dit wordt nader onderzocht. De op het terrein aanwezige illegale camerabewaking is onklaar gemaakt en meegenomen voor nader onderzoek naar de herkomst. De belastingdienst gaat naar aanleiding van de gevonden gegevens nader administratief onderzoek doen naar de daar werkzame personen. Door de politie zijn meerdere gestolen auto's en onderdelen van auto's in beslaggenomen. Ook werd een huisvuilzak met kentekenbewijzen aangetroffen. Dit wordt onderzocht. Er zijn een drietal personen aangehouden vanwege heling.

Alle betrokken partijen hebben de controleactie als zeer nuttig ervaren; met name de gezamenlijke aanpak heeft volgens de betrokken partijen meerwaarde. Als vervolg op deze inventarisatieactie wordt op korte termijn een plan van aanpak gemaakt om te komen tot een normaal functionerend bedrijventerrein.

HEERLEN, 14 juni 2007
Concernstaf Communicatie
Richard Pisters
(045) 560 40 70 / 06 - 30731041 (buiten kantooruren) persvoorlichting@heerlen.nl

-----------------------
b e r i c h t

p e r s

---- --