Nederlandse Vereniging van Journalisten

Aan de NVJ leden werkzaam bij PCM Uitgevers
_____________________________________________
Amsterdam, 14 juni 2007

Geachte collegae,

Hierbij laten wij u weten dat het onderzoek naar het financiële en inhoudelijke beleid, een zgn. quick scan, van PCM Uitgevers in relatie tot APAX zoals de NVJ en FNV Kiem dat wilden uitvoeren niet is kunnen starten.

APAX bleek niet bereid te zijn mee te werken aan een dergelijk onderzoek. Omdat PCM en APAX over belangrijke stukken hebben afgesproken geheimhouding te betrachten, zouden de onderzoekers geen toegang krijgen tot relevante stukken. Een onderzoek zou daarmee een onvolledig beeld verschaffen over het gevoerde beleid, zo erkende ook de concernleiding.

Met ons onderzoek wilden we een serieuze poging doen om een gang naar de Ondernemingskamer te voorkomen. We hebben onze advocaat gevraagd om een zogenaamde enquêtebrief op te stellen, de eerste formele stap in een enquêteprocedure. Die brief is heden aan onderneming en COR verstuurd. Aan de hand van de te ontvangen reacties zullen we bepalen of het nodig is om aan de Ondernemingskamer te vragen om een onderzoek te laten instellen naar het gevoerde beleid. Over de procedure en het vervolg zullen wij u op de hoogte brengen.

Het leek ons goed u hierover te informeren.

Met vriendelijke groet

Bianca Rootsaert
secretaris NVJ

cc: aan de NVJ leden bij AD


---

-------------------------------------