Partij van de Arbeid

Den Haag, 14 juni 2007

Eerste reactie PvdA op beleidsplannen kabinet

De PvdA is blij dat dit kabinet ambitieus inzet op het versterken van onze samenleving. Zo gaat dit kabinet 200.000 langdurig werklozen aan de slag helpen, komen er fors meer handen aan het bed, wordt de leefbaarheid in de wijken op orde gebracht, komen er meer wijkagenten en wordt energiezuinig bouwen gestimuleerd.

Het kabinet is niet voor de show het land ingetrokken. Het luisteren naar mensen en het nemen van beslissingen dichtbij mensen is een principiële kwestie. De PvdA beseft namelijk goed dat uitvoering van beleid alleen effectief is als je voldoende draagvlak hebt.

PvdA-fractievoorzitter Jacques Tichelaar: 'Het beleidsprogramma is een verdere uitwerking van het coalitieakkoord. De stijlbreuk met de vorige kabinetten is gemaakt, doordat er nu eerst is gewerkt aan draagvlak, voordat er aan de uitvoering begonnen wordt. Daarmee lijkt het me de ideale tussenstap richting Prinsjesdag. Ik verbaas me over degenen die nu klagen over een gebrek aan debat in Den Haag. De vorige kabinetten kregen voortdurend het verwijt doof te zijn voor de samenleving, voor de zorgen van mensen. Daar is nu mee gebroken.'



Partij van de Arbeid