Waterschap Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden


Start inspraak watergbiedsplan Kamerik en Kockengen

20 juni 2007 - Op donderdag 21 juni start de officiële inspraak op het watergebiedsplan voor Kamerik en Kockengen. Belanghebbenden kunnen een zienswijze indienen op de ontwerp-peilbesluiten en het ontwerp-watergebiedsplan. Dit kan tot en met 3 augustus 2007. Als onderdeel van de inspraak organiseert het waterschap een informatieavond. Deze avond wordt gehouden op dinsdag 3 juli in Multifunctioneel Centrum De Schulenburch aan de Overstek 2 in Kamerik. De avond begint om 20.00.

Hoofdlijnen van het ontwerp

Het voorstel is om de peilen voor de landbouw gedeeltelijk aan te passen. De hoogte van de peilen is afhankelijk van de ondergrond. In de natuurgebieden stelt het waterschap een natuurlijk peilbeheer voor met een marge van +/- 10cm. In de bebouwde gebieden komt een vast peil. De begrenzing van peilgebieden zal deels worden aangepast. In het plan staat het voornemen om collectieve hoogwatervoorzieningen in te stellen voor de bebouwing in Kamerik, Gravesloot, Teckop, Spengen en de Wagendijk. Daar waar nodig komen individuele voorzieningen. Om meer ruimte voor water te creëren zullen nieuwe (hoofd)watergangen worden aangelegd of bestaande watergangen worden verbreed. Daarnaast is het waterschap bezig met het opstellen van een nieuwe financiële regeling. Individuele inwoners van het gebied die óf meer open water willen realiseren op hun perceel óf bereid zijn watergangen natuurvriendelijk in te richten, kunnen op hierop een beroep doen. Ook zullen enkele kunstwerken worden voorzien van vispassages.

Inspraak en inzien van de stukken

Het ontwerpplan en de ontwerp-peilbesluiten liggen van 22 juni tot en met 3 augustus 2007 ter inzage in de gemeentehuizen van Woerden en Breukelen en het waterschapskantoor. Belanghebbenden kunnen in deze periode een zienswijze indienen op de ontwerp-peilbesluiten en het ontwerp-watergebiedsplan.

Informatiebijeenkomst op 3 juli 2007

Voor iedereen die meer wil weten over het watergebiedsplan en de voorgenomen peilbesluiten, organiseert het waterschap een informatiebijeenkomst. Deze bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 3 juli 2007 in Multifunctioneel Centrum De Schulenburch aan de Overstek 2 in Kamerik en duurt van 20.00 tot 22.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur