Verzamelberichten donderdag

's-Hertogenbosch, 14-06-2007

Politie houdt verdachten inbraak aan

Heusden - Donderdagochtend is in zijn woning in Drunen een 35-jarige man aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij een bedrijfsinbraak in de nacht van maandag op dinsdag in Nieuwkuijk. Surveillerende agenten wilden deze nacht in de Stenenborch een auto met inzittenden controleren toen deze er vandoor ging. Een persoon stapte uit de auto en ging er te voet vandoor. Deze 39-jarige man uit Vlijmen kon in de Eikenstraat worden aangehouden. Beiden zijn voor nader onderzoek naar hun betrokkenheid bij deze en mogelijk andere inbraken in verzekering gesteld.

Politie houdt man aan na mishandeling

Uden - In de nacht van woensdag op donderdag is in de Abdijlaan een 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 28-jarige vrouw uit Uden in haar woning te hebben geslagen en bedreigd met de dood. De Udense liep als gevolg van deze mishandeling een bloedlip en verschillende schrammen aan hoofd en armen op. De verdachte is ingesloten.

Politie pakt huiselijk geweld aan

's-Hertogenbosch - Woensdagavond is in Kerkdriel een 32-jarige man aangehouden. De man wordt ervan verdacht eerder deze avond zijn vriendin in hun woning in 's-Hertogenbosch te hebben geschopt en geslagen.

Insluipers aangehouden

's-Hertogenbosch - De politie heeft donderdagmorgen een 24-jarige man uit Rosmalen aangehouden in een huurwoning aan de Oeterselaan. De man was de woning die momenteel niet verhuurd en bewoond wordt, binnengedrongen. De politie trof hem in een kamer op de eerste verdieping slapend op een matras aan. Onder zijn kussen lag een geopend knipmes wat inbeslaggenomen is.

Woensdagmorgen werd de voormalige bewoonster (een 40-jarige Bossche) aangehouden voor hetzelfde feit. De vrouw was via een bovenlicht aan de achterzijde de woning binnengedrongen. Zij is in belang van het onderzoek inverzekeringgesteld en zit nog vast.

De man uit Rosmalen is ingesloten voor verhoor. Hij en de vrouw kennen elkaar. Hij verklaarde niet te weten dat de vrouw er niet meer woonde.

De woningbouwvereniging deed bij de politie aangifte van inbraak en huisvredebreuk.

Hennepplanten op braakliggend terrein aangetroffen

's-Hertogenbosch - Op het braakliggende terrein aan De Bossche Pad heeft de politie donderdagmiddag 70 hennepplanten aangetroffen. De planten stonden in potten tussen het hoge gras, klaar om geoogst te worden. De planten zijn ter plekke vernietigd.

De politie was samen met de gemeente op het terrein om drie containers af te slepen. Op 19 april werden daarin drie hennepkwekerijen met in totaal 248 planten aangetroffen, waarbij drie Bossche vrouwen zijn aangehouden voor het knippen van henneptoppen.