Gemeente Cromstrijen


Uitreiking oorkondes aan jeugdverkeersbrigadiers

Op donderdagmiddag 14 juni 2007 was het feest op de basisscholen in Numansdorp. Een aantal leerlingen uit groep 7 en 8 ontving uit handen van de wethouder verkeer en vervoer, de heer Honders een oorkonde van de stichting Verkeerbrigadiers. De leerlingen kregen deze oorkonde omdat zij het afgelopen schooljaar de taak van verkeersbrigadier op zich namen. Ook bedankte de wethouder de leerlingen namens de gemeente voor hun inzet.

Ieder jaar doet de gemeente een beroep op leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisscholen in Numansdorp. Deze leerlingen zorgen samen met enkele ouders ervoor dat de kinderen 's morgens, tussen de middag en aan het eind van de middag veilig aan de overkant van de Burg. de Zeeuwstraat en de Weth. van der Veldenweg komen. Omdat de verkeersbrigadiers ook dit jaar hun taak goed volbrachten, kregen zij een speciale oorkonde.

Voordat een verkeersbrigadier mag werken, geeft de politie eerst een uitgebreide instructie, zowel in theorie als praktijk. Dit is van belang omdat de leerlingen in hun rol als verkeersbrigadier verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van andere kinderen.