Gemeente Heerlen

Heerlen krijgt loket schuldhulpverlening

De gemeente Heerlen gaat per 1 juni een loket voor schuldhulpverlening inrichten. Tot en met het einde van dit jaar gaat het om een proef. Vanaf 2008 wordt het loket definitief. Dit heeft de gemeenteraad besloten in zijn vergadering van dinsdag 12 juni.

In het MBP (Meerjarig Bestuurlijk Programma) en in de 'kadernota schuldhulpverlening' heeft de raad aangegeven dat de schuldhulpverlening in Heerlen moet verbeteren. Het gaat daarbij vooral om het voorkomen van huisuitzettingen en energieafsluitingen. Door het inrichten van het loket komt de verantwoordelijkheid voor schuldhulpverlening aan alle burgers bij de gemeente te liggen. Van daaruit kunnen ze worden doorverwezen naar vakinhoudelijke hulpverleners, zoals bijvoorbeeld de Kredietbank Limburg. Daarna blijft de regie van de dienstverlening in handen van de gemeente.

Omdat dit een geheel nieuwe taak is voor de gemeente, wordt eerst een proef gehouden. Op die manier kan de dienstverlening steeds worden aangepast als blijkt dat dat nodig is. Belangrijk is ook dat de verschillende partners goed samenwerken. Het gaat daarbij vooral om woningstichtingen en energiebedrijven. In het najaar wordt daarover een convenant getekend.

HEERLEN, 14 juni 2007
Bureau Griffie
Monique Leurs
(045) 560 43 67
06 - 535 045 88
m.leurs@heerlen.nl

-----------------------
b e r i c h t

p e r s


---- --