Rechtbank Utrecht


Rechtbank vervangt rechter in omvangrijke drugszaak

14 juni - De rechtbank Utrecht heeft één van de drie rechters van de meervoudige kamer in een omvangrijke drugszaak vervangen. De drie betrokken mannen in deze zaak worden verdacht van het voorbereiden van drugssmokkel.

Bij de voorbereiding van deze omvangrijke zaak - het dossier beslaat ongeveer 3700 bladzijden - is gebleken dat een van de leden van de kamer als (plaatsvervangend) rechter-commissaris een tweetal in de strafzaken afgegeven machtigingen voor akkoord heeft getekend. In dit onderzoek werden in totaal rond de 300 machtigingen afgegeven.

De consequentie hiervan is dat, gelet op artikel 268, tweede lid, van het Wetboek van Strafvordering, de betrokken rechter niet kan deelnemen aan het onderzoek ter terechtzitting. De rechtbank heeft inmiddels een andere rechter in zijn plaats gesteld.

De rechtbank wil op 21 juni 2007 om 09.00 uur een regiezitting laten plaatsvinden om uitgebreid met de procespartijen te overleggen over de verdere consequenties van de thans ontstane situatie. Dit betekent dat de inhoudelijke behandeling die was voorzien op 20, 21 en 22 juni 2007 geen doorgang zal vinden.

Bron: Rechtbank Utrecht
Datum actualiteit: 14 juni 2007 Naar boven