Vierde editie J-Spring trekt ruim 1000 bezoekers


NLJUG zet professionaliseringsslag in om groeiend aantal leden beter te bedienen

BUSSUM, 20070614 -- J-Spring, de jaarlijkse voorjaarsconferentie van de Nederlandse Java User Group, was nog niet eerder zo groot. Het bezoekersaantal is gegroeid van 150 tijdens de eerste editie naar ruim 1000 vandaag. Vanwege de groei was het evenement al verplaatst naar Spant! in Bussum maar ook hier zijn de grenzen van de accommodatie bereikt. De groei van het bezoekersaantal is nog sterker dan de groei van het aantal leden van NLJUG. Onlangs mocht NLJUG het 2500e lid verwelkomen. Hiermee is NLJUG stevig geworteld in de Nederlandse Java community.

Tijdens de opening van de conferentie kondigde NLJUG voorzitter Klaasjan Tukker een professionaliseringslag aan. Hij toonde onder meer voorbeelden van de nieuwe NLJUG huisstijl. Ttwee studenten van de Avans Hogeschool uit 's-Hertogenbosch presenteerden het 100% Java systeem dat zij met hun 24 man sterke afstudeergroep voor NLJUG hebben ontwikkeld voor de ledenadministratie, het conference management en het verwerken van online betalingen. Met dit systeem bespaart NLJUG veel tijd en het levert de leden meer comfort op.

De J-Spring kende dit jaar 31 presentaties in 6 verschillende tracks. De tracks kenden thema's als "Enterprise", "Mobile & Embedded", "Tools" en "New en Cool" en boden een interessant programma aan Java-programmeurs met verschillende specialisaties. De keynote presentaties van hoofdsponsor Atos Origin over de toepassing van Java technologie bij de Olympische Spelen en van Kirk Pepperdine over Performance Tuning werden uitgesproken voor een drukbezette zaal en leverden enthousiaste reacties op. Daarnaast was er een goed bezochte informatiemarkt waarop de 35 Business Partners van NLJUG zich presenteerden aan de bezoekers.

"We zijn erg blij met zoveel enthousiaste bezoekers." zegt voorzitter Klaasjan Tukker, "Een grotere beloning voor onze inspanningen is niet denkbaar. We verheugen ons nu alweer op onze najaarsconferentie, die ook weer een mooi programma belooft te bieden." De J-Fall zal plaatsvinden op 11 oktober. Daarnaast organiseert NLJUG in het najaar ook weer de jaarlijkse Masters of Java competitie, en wel op 22 november.





NLJUG