Aantal PINtransacties stijgt tot recordniveau


AMSTERDAM, 20070614 -- Het aantal PINtransacties is over een periode van 12 maanden nog nooit zo hoog geweest. Van juni 2006 tot en met mei 2007 heeft het aantal PINtransacties een record hoogte bereikt van ruim 1,5 miljard (1.504.955.216). Dit blijkt uit de cijfers van Currence, de producteigenaar van PIN, Chipknip, Acceptgiro, Incasso/Machtigen en iDEAL. De mijlpaal van 1 miljard PINtransacties in 12 maanden tijd werd vijf jaar geleden behaald.

Het aantal PINtransacties is over een periode van 12 maanden nog nooit zo hoog geweest. Van juni 2006 tot en met mei 2007 heeft het aantal PINtransacties een recordhoogte bereikt van ruim 1,5 miljard (1.504.955.216). Dit blijkt uit de cijfers van Currence, de producteigenaar van PIN, Chipknip, Acceptgiro, Incasso/Machtigen en iDEAL. De mijlpaal van 1 miljard PINtransacties in 12 maanden tijd werd vijf jaar geleden behaald.

De consument is in de afgelopen jaren steeds meer gaan betalen met zijn pinpas. Van alle aankopen in de winkel betaalden consumenten ruim 30% met PIN. Uit onderzoek van Currence blijkt dat de consument zijn pinpas voornamelijk gebruikt voor het betalen van bedragen boven de twintig euro. Maar ook het aantal transacties beneden de twintig euro dat met PIN wordt betaald is de afgelopen jaren gestegen, met name in supermarkten, warenhuizen en in de non-food detailhandel.

Lagere bedragen worden door de consument nog steeds vaak contant betaald. Een belangrijke reden hiervoor is dat de consument in sommige winkels moet bijbetalen wanneer hij een kleiner bedrag met PIN wil betalen. Steeds meer winkels (vooral de grote) accepteren inmiddels PIN voor alle bedragen, ook als het gaat om de allerkleinste aankopen.

Onlangs is Currence haar nieuwe PIN stimuleringscampagne gestart. De verwachting is dat de consument hierdoor nog meer gebruik zal maken van zijn pinpas.