Ingezonden persbericht


Persbericht

22 mei 2007

Officiële Nederlandse introductie ITIL 3 op 14 juni

Op 14 juni wordt Itil versie 3 officieel geïntroduceerd tijdens ITSMF Academy, het kenniscongres van ITSMF Nederland. Niet alleen zullen de nieuwe Itil-boeken hier worden gepresenteerd en ter inzage liggen, maar in verschillende sessies wordt ook ingegaan op de inhoud van Itil 3.

Uit representatief onderzoek van ITSMF blijkt dat 85% van de ICT-organisaties in Nederland Itil geheel of grotendeels gebruiken. In 2005 was dit nog 64%. Dat geeft de nog steeds groeiende populariteit van Itil goed weer. De introductie van Itil 3 zal voor deze organisaties mogelijk nieuwe aanknopingspunten bieden om de ICT-dienstverlening verder te verbeteren.

Itil versie 3 is het resultaat van een jarenlang ontwikkeltraject, ingezet door de Engelse overheid (eigenaar van Itil) en ondersteund door ITSMF International. Via een uitbestedingprocedure heeft de Engelse overheid het beheer over Itil nu belegd bij TSO en APMG. ITSMF heeft met beide partijen een overeenkomst en organiseert een internationale roadshow om Itil 3 te presenteren.

De inhoud van Itil 3 is volledig anders dan Itil 2. Het uitgangspunt van Itil 2 is procesmatig werken, gevangen in elf benoemde processen (zoals incident management, change management en service level management). Itil 3 heeft een ander uitgangspunt: de service lifecycle. Vijf domeinen die samen een kwalitatief IT-servicemanagement mogelijk maken:
* Service Strategy

* Service Design

* Service Transition

* Service Operation

* Continual Service Improvement

Op verschillende manieren zal ITSMF aandacht besteden aan Itil 3: op evenementen en in het Best Practice Magazine.

Nadere informatie kunt u krijgen bij:
Bianca van Westerhuis
Marketing & Communicatie ITSMF Nederland
E-mail: bianca.van.westerhuis@itsmf.nl Telefoonnummer: 0318 - 488455


- dit persbericht is per alinea oprolbaar -

Met vriendelijke groet,

Bianca van Westerhuis
Medewerkster Marketing & Communicatie

Dorpsstraat 3, 6741 AA Lunteren
Postbus 51, 6740 AB Lunteren
E-mail: bianca.van.westerhuis@itsmf.nl Tel: +31 (0)318 488455 / Fax: +31 (0)318 485310

v www.itsmf.nl
v www.itsmfbooks.nl v www.itsmfportal.nl v www.itsmf-benchmarking.nl