De Melkweg

Budapest Wunderground 2007

Live: Yonderboi / Neo / About / Alamo Race Track / dj's: Gulyás Exotika / Spikee / Suefo / Nafta / Garfield / vj's : Cinetrip

Donderdag 14 juni ( Melkweg, The MAX ( 20.30 uur ( E 14,00 (+lidm.)

Boedapest is de meest energieke stad van Midden- en Oost-Europa. Tijdens het Budapest Wunderground Festival presenteren we met de bands Neo en Yonderboi het beste dat Boedapest op dit moment te bieden heeft. Alamo Race Track en About, die komend jaar in Boedapest zullen optreden, verzorgen de Nederlandse inbreng. De dj's van Gulyás Exotika: Suefo, Spikee, Garfield en Nafta staan borg voor het tweede gedeelte van de avond met een unieke mix van Balkan, ska, Hongaarse folk, breakbeat en worldmusic. Tijdens het festival zullen kaarten voor het Szigetfestival 2007 en Sky Europe vliegtickets worden verloot.

Het voormalige wonderkind Yonderboi heeft zijn talenten inmiddels bewezen. Deze headline artiest op deze editie van Budapest Wunderground (echte naam László Fogarasi Jr.) is een gevestigde naam voor popliefhebbers geworden en heeft bovendien als live-artiest een grote schare fans weten op te bouwen. Zo viel Yonderboi vorig jaar nog te bewonderen in de Melkweg tijdens 5 days off, tijdens Eurosonic en op Lowlands. In 2000 werd Yonderboi als 19-jarige in één klap wereldberoemd met zijn album "Shallow and Profound", dat precies in de loungehype van destijds paste. Met zijn daaropvolgende cd "Splendid Isolation" liet hij echter merken geen eendagsvlieg te zijn. Samen met Tom Holkenburg (Junkie XL) heeft hij een eclectisch album in elkaar weten te knutselen met een mix van dance, electronica, jazz, Oost-Europese invloeden en pure pop. Inmiddels schrijft Yonderboi filmmuziek en deed afgelopen maart ter gelegenheid van het vijftigjarige bestaan van de EU zelfs een eenmalig duet met onze eigen Wende Snijders!

Programma:
20.00 deur open
20.30 Alamo Race Track
21.15 Yonderboi
22.30 About
23.00 Neo
00.00 Goulash Exotica tot laat

Budapest Wunderground komt voort uit de samenwerking tussen Magyaren Travels & Promotion, Szigetfestival NL, het Hongaars Verkeersbureau, Sky Europe en de Melkweg.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Elroy Thümmler (Magyaren Promotion) | info@boedapest.net | 06-14775771 www.boedapest.net
of Jon Heemsbergen (Melkweg Publiciteit) | Jon@melkweg.nl | 020 5318181
-----------------------


---- --