Academisch Ziekenhuis Groningen

Prinses Margriet opent Europees congres Kinderrevalidatie in Groningen

29 mei 2007 Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden verricht donderdagochtend 14 juni in Groningen de officiële openingshandeling van het Europese Congres over Kinderrevalidatie. Het congres, dat een bijeenkomst is van de European Academy of Childhood Disability (EACD), vindt plaats van 14 tot 16 juni in de Martinikerk en in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Het thema van het congres is Development and differentiation in childhood disability.

Tijdens het congres komen de nieuwste ontwikkelingen binnen de kinderrevalidatie aan de orde. Ontwikkelingen die gaan over onderwerpen die variëren van Wat gebeurt er in het brein van kinderen met een ontwikkelingsstoornis en wat kunnen we daaraan doen?´ tot ´Hoe kunnen we ouders van een kind met een ontwikkelingsstoornis op de beste manier begeleiden?

De EACD houdt elk jaar een wetenschappelijk congres, steeds in een ander Europees land. Dit jaar viel de eer te beurt aan Nederland. Het organiserend comité bestaat uit mensen afkomstig uit het hele land en met een gevarieerde professionele achtergrond, zoals revalidatiegeneeskunde, ontwikkelingsneurologie, fysiotherapie, logopedie, orthopedagogie en psychologie. De centrale coördinatie is in handen van het Instituut voor Ontwikkelingsneurologie en het Centrum voor Revalidatie van het UMCG. Het congres wordt niet alleen door Europeanen bezocht, maar ook door mensen afkomstig uit andere delen van de wereld, zoals de Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Japan.