Gemeente Tilburg

Nummer

2007223BW

Datum

5 juni 2007

Wandel mee over de Cityring met Els Aarts
Wijkwethouder nodigt geïnteresseerden uit op donderdag 14 juni

Het eerste gedeelte van de Cityring nadert zijn voltooiing. De zuidelijke rijbaan van de Spoorlaan is zo goed als klaar. Het gebied laat zich goed tonen als voorproefje voor de inrichting van de rest van de Cityring. Een goed moment om er dus een even bij stil te staan. Wijkwethouder binnenstad Els Aarts (tevens Verkeer en Vervoer) nodigt geïnteresseerden graag uit voor een wandeling langs de de speciale oplossingen die in het ontwerp zijn aangebracht.

De wandeling vindt plaats op donderdag 14 juni 2007. De wandeling is bedoeld voor iedereen die graag eens wat meer wil weten over de Cityring of de wethouder daarover wil spreken. Dat kunnnen bewoners en ondernemers uit het aangrenzende gebied zijn, maar ook mensen die het interessant vinden om eens wat meer over dit grote infrastructurele project te horen.

Opgeven
Loopt u graag mee met deze wandeling? Geef u op bij het secretariaat van wethouder Aarts: Corrie Mutsaers 013-5429009 of via corrie.mutsaers@tilburg.nl. Dan kan rekening gehouden worden met het aantal deelnemers.

Programma
Als u zich opgegeven heeft bent u om 10.00 welkom uur bij het Natuurmuseum Brabant aan de Spoorlaan 434. Na een korte toelichting onder het genot van een kopje koffie wandelt u mee langs het reeds aangelegde gedeelte van de Cityring. Aansluitend loopt u door naar de Heuvel. Na een korte stop bij het Binnenstadshuis (omstreeks 11.00 uur) zet de wandeling door naar de Paleisring, het gedeelte dat de komende tijd op de schop gaat. Omstreeks 12.00 uur eindigt de wandeling bij het stadskantoor.

Wandelen met de wijkwethouder
In de zomermaanden organiseert de gemeente een aantal themawandelingen in de binnenstad. Bij deze wandelingen zijn wijkwethouder Els Aarts en een of meerdere vakspecialisten aanwezig. Tijdens de wandelingen komen verschillende thema's aan bod. De Cityring-wandeling is de eerste. De daaropvolgende wandeling staat in het teken van ouderen en zorg in de binnenstad en is op dinsdag 5 juli tussen 11.00 en 13.00 uur.

Meer informatie voor de pers:
Brugt Groenevelt: 013 - 542 8333


---- --