Gemeente Oost-Gelre


Gemeente Oost Gelre
5 juni 2007

Persbericht

Aanbieding 1e exemplaar boek 'Bezetting en verzet II' aan Henny Bennink

Op donderdag 14 juni a.s. zal wethouder Henk Gerrits het 1e exemplaar van het boek 'Bezetting en verzet II' aanbieden aan de auteur van het boek, de heer Henny Bennink. De bijeenkomst zal plaatsvinden op het gemeentehuis Lichtenvoorde (Varsseveldseweg 2), aanvang 12.00 uur.

Aanleiding tot het boek is geweest de nieuwe opstelling van het 'Heldengedenkteken' (ook wel bekend als het oorlogsmonument) aan de Dijkstraat in Lichtenvoorde in 2006. Het boek gaat over de totstandkoming van het oorspronkelijke oorlogsmonument (ook in de nieuwe opstelling), maar vooral over de mensen (persoonlijke situaties vanuit lokaal perspectief tegen snel wisselende historische gebeurtenissen), van wie de namen nu op de plaquettes bij het monument zijn aangebracht.

De nabestaanden van de slachtoffers die op de plaquettes bij het monument worden herdacht, zijn voor de bijeenkomst uitgenodigd.

Bezetting en verzet II draagt twee ondertitels te weten: "Het Heldengedenkteken in de Dijkstraat, herdenkingsplaats voor alle Lichtenvoorders die door oorlogsgeweld in de periode 1940-1950 zijn omgekomen" en "Orde en vrede in Nederlands-Indië en Nieuw-Guinea".

Het boek is vanaf 14 juni, 12.00 uur, verkrijgbaar bij de volgende verkooppunten: > Lichtenvoorde: Boekhandel Kramer, Boekhandel The Read Shop, VVV, C1000 > Zieuwent: Meermarkt
> Groenlo: Boekhandel Wiegerink
> Aalten: Boekhandel Messink & Prinsen

Auteur Henny Bennink heeft in 2005 in eigen beheer het boek "Bezetting en verzet, de gemeente Lichtenvoorde en de omliggende gemeenten in de Tweede Wereldoorlog" gepubliceerd (oplage: 1500 exemplaren - reeds lang uitverkocht).

Einde persbericht


---