Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

PvdA test toegankelijkheid horeca voor rolstoelers

Uitgaan in Haarlem moet voor iedereen mogelijk zijn, ook voor mensen in een rolstoel. Daarom test de PvdA donderdag 14 juni de toegankelijkheid van de Haarlemse horeca voor gehandicapten. De PvdA-fractie heeft twee bewoners van Nieuw Unicum, een woonvoorziening voor lichamelijk gehandicapten, uitgenodigd om samen met hen een drankje te drinken in verschillende cafés in de binnenstad en deze te testen op toegankelijkheid.

PvdA-raadslid Moussa Aynan: "Mensen in een rolstoel vertellen ons dat veel Haarlemse cafés en restaurants nauwelijks toegankelijk voor hen zijn. Dat is een slechte zaak, want de Haarlemse horeca dient gastvrij te zijn voor iedereen, gehandicapt of niet. Donderdag 14 juni willen wij daarom zelf gaan bekijken hoe het met de toegankelijkheid gesteld is".

De PvdA-fractie en de twee rolstoelers bezoeken 14 juni tussen 14:00 en 16:00 uur verschillende cafés in de Haarlemse binnenstad. Van hun ervaringen zal verslag worden gedaan op de website van de PvdA Haarlem: www.haarlem.pvda.nl.

*** EINDE PERSBERICHT ***