Gemeente 's-Hertogenbosch

13-06-2007
GS keurt bestemmingsplan 'Randweg 's-Hertogenbosch-Vught' goed

Op 12 juni hebben Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant een goedkeuringsbesluit genomen met betrekking tot het bestemmingsplan "Randweg 's-Hertogenbosch-Vught". Het eerdere besluit tot goedkeuring van het bestemmingsplan is door de Afdeling Bestuursrechtspraak bij Uitspraak van 22 november 2006 vernietigd. Dit omdat de in het Rapport Luchtkwaliteit gehanteerde verkeersintensiteiten (uitgaande van de beschreven mobiliteitsscenario's in het MER) als te laag moesten worden beschouwd. Er is, gelet op de Uitspraak van de Raad van State, in opdracht van de gemeenten 's-Hertogenbosch en Vught door Oranjewoud een nieuw rapport "Beoordeling effecten lucht en geluid" vervaardigd op basis van het in het MER beschreven mobiliteitsscenario 2.

Gedeputeerde Staten zijn nu van oordeel dat op basis van dit rapport (met enige correcties daarvan naar aanleiding van ingekomen reacties bij de provincie) en met aanvullende berekeningen, afdoende is aangetoond dat het plan Randweg ook bij verkeersintensiteiten op basis van mobiliteitsscenario 2 voldoet aan de wettelijke vereisten van het Besluit Luchtkwaliteit 2005 en de Wet geluidhinder. Daarom is het bestemmingsplan goedgekeurd.

Het nieuwe besluit tot goedkeuring van het bestemmingsplan ligt vanaf de laatste week van juni gedurende 6 weken ter inzage. Tijdens deze termijn kan beroep bij de Raad van State worden ingediend. Dit geldt ook voor de mogelijkheid van indiening van een verzoek om schorsing van de inwerkingtreding van het bestemmingsplan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Is dit laatste het geval zal naar verwachting de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak in september/oktober 2007 een beslissing nemen op het verzoek om schorsing. Als de Raad van State het schorsingsverzoek afwijst, hoeft er niet gewacht te worden op de einduitspraak van de Raad van State, voordat met de aanleg van de Randweg wordt begonnen. Als het schorsingsverzoek wordt toegewezen zal de einduitspraak van de Raad van State moeten worden afgewacht.