De Unie


14/06/2007

"De Unie komt op voor belang ABN AMRO werknemers in Ondernemingskamer"

14 juni 2007 - De Unie, BBV, FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond hebben besloten om zich als belanghebbende te voegen in de enquêteprocedure die de VEB bij de Ondernemingskamer heeft geÃnitieerd tegen ABN AMRO. Zij zullen in dat verband op korte termijn een verweerschrift indienen.

Joop Hofland, bestuurder De Unie: "Het is de hoogste tijd dat in de procedure bij de Ondernemingskamer, ook het geluid van de werknemers wordt gehoord." De Unie is niet van mening dat in de afgelopen jaren sprake is geweest van mis-management door de Raad van Bestuur van ABN AMRO, maar na de brief van hedgefund TCI in februari van dit jaar is het bedrijf wel de sturing over de toekomst deels kwijt geraakt. "ABN AMRO kan haar zorg voor het personeel nog slechts met de mond beleiden," benadrukt Hofland, "de bieders en de aandeelhouders hebben feitelijk de toekomst-touwtjes in handen."

Ook meent De Unie dat de VEB open kaart moet spelen over de werkelijke reden voor de procedure. Hofland: "die redenen hebben niets te maken met lange termijn visies van de VEB, maar slechts met de mogelijkheid op de bijzondere aandeelhoudersvergadering het hogere bod van het Consortium te kunnen aanvaarden." Als de verkoop van La Salle zonder instemming van de aandeelhouders onrechtmatig verklaard blijft, dan is de kans het grootst dat het Consortium zijn bod -hoger dan Barclays- handhaaft.

De deelname aan de procedure houdt nadrukkelijk géén keuze van De Unie voor de bieding van het Consortium of Barclays in. "Daarvoor is het nog te vroeg en willen we eerst alle relevante gegevens van beide bieders kennen," besluit Joop Hofland, "voor nu willen we in de procedure duidelijk maken dat ook de werknemers van zeer groot belang zijn voor de continuïteit en de stabiliteit van de nieuwe onderneming, met welke overnemer dan ook." Naar de mening van De Unie wordt bij de beoordeling van de gevolgen ten onrechte te eenzijdig naar de financiële en economische cijfers gekeken.
---

Meer informatie:
Joop Hofland, bestuurder De Unie, 0345-851851
Harma Pethke, bestuurder BBV, 0345-851851