Axis introduceert eerste 'dome' netwerkcamera met megapixel-resolutie

Rotterdam, 13 juni 2007 - Axis Communications, leverancier van netwerkcamera's en videoservers, introduceert de Axis 216MFD, een koepelvormige netwerkcamera die videobeelden levert in hoogwaardige megapixel-resolutie. De camera is ook leverbaar met vandaalbestendige behuizing, als Axis 216MFD-V. Dankzij de megapixel-resolutie is de camera in staat om, zowel een groot omgevingsoverzicht, als een klein detail haarscherp in beeld te brengen. Daardoor is de camera geschikt voor omgevingen waar beide functionaliteiten nodig zijn, zoals winkels, scholen, luchthavens en bancaire en overheidsgebouwen.

De Axis 216MFD levert beelden in een drie keer zo hoge resolutie, dan mogelijk is met een standaard CCTV-camera. Dit maakt de camera geschikt voor identificatie van objecten en personen. De megapixel-sensor maakt gebruik van progressieve scantechnologie, die beeldvervaging voorkomt. De Axis 216MFD ondersteunt MPEG-4 en Motion JPEG video-streams in volledige megapixel-resolutie. Daarbij maakt de camera optimaal gebruik van de beschikbare bandbreedte. De speciale lensophanging maakt het mogelijk om de afstelling van de camerahoek heel precies te regelen. De dome-camera beschikt verder over tweerichtingsaudio, waardoor de beheerder met indringers kan communiceren. Verder geeft de netwerkcamera ook een alarmmelding als het gedetecteerde geluidsniveau boven de ingestelde waarde komt.

Magnus Ekerot, countrymanager voor Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland: "We zien binnen de markt een groeiende vraag om discrete en eenvoudig te installeren vaste dome-cameraoplossingen. De Axis 216MFD voldoet aan deze vraag, mede omdat deze camera zowel een totaaloverzicht als detailinformatie kan verschaffen. De camera past daardoor in een professionele surveillance-oplossing."

De Axis 216MFD en Axis 216MFD-V zijn vanaf nu beschikbaar via de Axis distributiekanalen. De Axis 216 MFD kost 749 euro en de Axis 216MFD-V kost 799 euro (exclusief BTW).


* Een hoge resolutiefoto is op te vragen via axis(at)whizpr.nl of direct te downloaden via de volgende link: https://private.filesanywhere.com/WHIZPR/v.asp?v=%8Bif%C7%9A%A7rv%A7%AC

Over Axis
Axis levert wereldwijd professionele netwerkvideo-oplossingen. Het bedrijf is een innovatieve marktleider en zet in op de overgang van analoge naar digitale video-oplossingen. De producten en oplossingen van Axis zijn gericht op surveillance, beveiliging en controle op afstand en maken daarbij gebruik van innovatieve open technologieplatformen. Axis is in 1984 opgericht in Zweden en heeft momenteel wereldwijd 18 kantoren en werkt samen met partners in 70 landen. Axis staat genoteerd aan de Nordic List, Mid Cap, Information Technology Exchanges. Meer over Axis Communications op de website: www.axis.com