Ingezonden persbericht


Groothandel Kramp Groep vernieuwt contract met Vanco voor levering nationale en internationale netwerkverbindingen

Kramp tekent nieuw vijfjarig contract

Schiphol-Rijk, 14 juni 2007 - De Kramp Groep in Varsseveld vernieuwt zijn bestaande contract met Virtual Network Operator (VNO) Vanco voor het leveren van hoogwaardige netwerkverbindingen. De Kramp Groep is als groothandel actief in verschillende Europese landen. Het bedrijf levert zo'n 150.000 verschillende producten en (machine)onderdelen aan de agrarische sector, de productie-industrie en de tuin- en parkbranche.

De Kramp Groep maakt al sinds 2000 gebruik van de netwerkdiensten van Vanco. Internet is de laatste jaren steeds belangrijker geworden als verkoopkanaal. Daarnaast is het bedrijf steeds sterker afhankelijk van goede verbindingen. Daarom startte het bedrijf samen met Vanco een onderzoek naar de uitbreidingsmogelijkheden van het bestaande netwerk. De Kramp Groep koos voor een glasvezelverbinding van 100 Mb. Deze zal na de zomerperiode beschikbaar zijn.

"We zijn op zoek gegaan naar een oplossing die mee kan groeien met onze onderneming", zegt Ivo Erinkveld, Support Manager ICT bij de Kramp Groep. "Zo groeit onze webshop en is ook het aantal locaties dat gebruikmaakt van het centrale ERP-systeem in Varsseveld, toegenomen. Dat leidde ertoe dat we meer bandbreedte nodig hebben. Ook willen we meer betrouwbaarheid inbouwen in de vorm van een redundant netwerk. Goede verbindingen zijn voor ons zeer bedrijfskritisch."

De Kramp Groep koos vooral voor de hernieuwde samenwerking met Vanco vanwege de carrieronafhankelijkheid en de geboden flexibiliteit. "Dankzij de nieuwe glasvezelverbinding beschikken we nu over een 100 Mb-lijn die de groei prima kan opvangen. Bovendien kunnen we bij verdere groei de capaciteit in heel korte tijd verder uitbreiden. Dat maakt ons zeer flexibel naar de toekomst toe", aldus Erinkveld, die wijst op de waardevolle technische expertise die Vanco tijdens de oriëntatiefase inbracht.

"We zijn erg blij dat de Kramp Groep het bestaande contract met Vanco heeft vernieuwd", zegt Bertil Holthuis, Managing Director Vanco Nederland. "Een en ander onderstreept dat we de Kramp Groep in de afgelopen zeven jaar hebben voorzien van optimale dienstverlening, waardoor het bedrijf nu weer voor vijf jaar zijn vertrouwen in ons uitspreekt. Ook onderstreept de Kramp Groep met deze keus de waarde van onze VNO-benadering, waarin we hoge kwaliteit en flexibiliteit combineren met een scherpe tariefstelling."

# # #

De Kramp Groep
De Kramp Groep is toonaangevend als leverancier van technische componenten en systemen. Sinds de start van het bedrijf zijn unieke branche- en klantgerichte ervaring en kennis gebundeld. Hierdoor heeft de Kramp Groep een sleutelpositie in de markt verworven. De Kramp Groep telt circa duizend medewerkers, opereert wereldwijd en bestaat in Nederland uit de bedrijfsonderdelen Kramp Industry, Kramp Agri en Kramp Tuin & Park. Kramp Nederland telt ruim vierhonderd medewerkers en staat voor vakkundig advies en een breed en ruim assortiment met ruime voorraad, waardoor snelle leveringen in geheel Nederland mogelijk zijn. Vanuit Tolbert, Varsseveld en Alphen a/d Rijn garandeert de Kramp Groep de afnemer korte communicatielijnen en optimale service. Het bedrijf levert zo'n 150.000 verschillende artikelen.

Over Vanco
Vanco plc (FTSE: VAN) is de enige wereldwijde Virtual Network Operator (VNO). Het door Vanco bedachte VNO-model is een eenvoudig inzetbare en flexibele sourcing-aanpak. Het bedrijf bezit zelf geen netwerkinfrastructuur, maar heeft op basis van 550 contracten met internationale en lokale carriers de beschikking over wereldwijde netwerkinfrastructuren. Vanco biedt zakelijke klanten (direct of via partners) kosteneffectieve, geoptimaliseerde en volledig beheerde netwerkoplossingen. In 230 verschillende landen maken de grootste internationale ondernemingen gebruik van deze strategische netwerkoplossingen. Klanten zijn bijvoorbeeld Accor Hotels, Avis Europe, British Airways, Ford Motor Company, IBM/Lloyds TSB, Siemens, SigmaKalon en Nutreco. Deze bedrijven beschikken over de grootste geografische dekking via één leverancier.