Ingezonden persbericht


Persbericht

Tiel, 14 juni 2007

U93 krachtopnemer voor real-time monitoring van productieprocessen

Hottinger Baldwin Messtechnik (HBM), producent van geavanceerde meet- en weegapparatuur, heeft de compacte U93 krachtopnemer op de markt gebracht. De U93 is ontwikkeld voor het meten van trek- en drukkracht met een nominale belasting van 1 kN, 2 kN, 5 kN, 10 kN, 20kN of 50kN. De nieuwe krachtopnemer is met name geschikt voor de real-time monitoring van trek- en drukkracht in productieprocessen voor pressfitting, klinken en stansen van onderdelen. Met de U93 kunnen meer dan 300 handelingen per minuut gecontroleerd, geregistreerd en geanalyseerd worden. Dankzij real-time monitoring kan de doorloopsnelheid en de kwaliteit van het productieproces verbeterd worden en de uitval verminderd.

De U93 is gemaakt van roestvrij staal en uitgerust met een kabel die geschikt is voor kabelrupsen. De flenzen aan de beide kanten vergemakkelijken de installatie, zeker in situaties waar de ruimte beperkt is. De krachtopnemer is uitermate stevig en ongevoelig voor laterale krachten. De U93 is daarnaast uitgerust met Transducer Electronic Data Sheet (TEDS), waarin alle informatie over de opnemer is opgeslagen. In combinatie met bijvoorbeeld de digiCLIP digitale meetversterker of de MP85A press-fit controller van HBM ontstaat een 'plug-and-play oplossing'. Omdat de versterker de krachtopnemer automatisch herkent, hoeven de instellingen niet meer handmatig ingevoerd te worden. Dat scheelt veel tijd.


---

Noot voor de pers: er is een foto van de U93 krachtopnemer beschikbaar. Deze kan aangevraagd worden bij Kitty Gunsing van Wisse Kommunikatie, telefoon: 026-4431523 of kitty.gunsing@wisse-worldcom.nl.

Meer informatie over HBM is te vinden op www.hbm.com. U kunt ook contact opnemen met Peter van Spaandonk, telefoon: (0031) 0344-673434 of per e-mail: info@bnl.hbm.com.