Gemeente Heerlen

Gezamenlijke actie op de Weggebekker

Vandaag voeren gemeente Heerlen, brandweer, politie, justitie, belastingdienst, arbeidsinspectie en de provincie Limburg samen een gecoördineerde actie uit op bedrijventerrein De Weggebekker in Heerlen. De samenwerkende partijen willen door deze actie een integraal beeld krijgen van de situatie op het bedrijventerrein.

Binnen de gemeente Heerlen is een autosloperijterrein De Weggebekker gelegen. Uit reguliere controles van de afzonderlijke partijen is gebleken dat er op dit terrein activiteiten plaatsvinden die straf-, bestuurs- dan wel civielrechtelijk niet geoorloofd zijn. Ook in het verleden hebben er illegale activiteiten plaatsgevonden. Door de gemeente, provincie en politie zijn o.a. constateringen gedaan van illegale bouwwerken (loodsen), onjuiste GBA-gegevens, onjuiste registratie van de kadastergegevens, gestolen voertuigen en hennepteelt op de Weggebekker.

Deze situatie is ongewenst. Gemeente Heerlen, brandweer, politie, justitie, belastingdienst, Fiod en de provincie Limburg hebben besloten tot een gezamenlijke, gecoördineerde actie.

Doel van de huidige actie is een integraal inzicht te krijgen op naleving van de wet- en regelgeving op het terrein. Uiteindelijk doel is te komen tot een normaal, volgens de regels functionerend bedrijventerrein.

De actie wordt uitgevoerd onder de regie van de gemeente. Een drietal inspectieteams zullen de situatie bij de bedrijven onderzoeken. In het belang van het onderzoek en de veiligheid heeft de burgemeester op verzoek van de lokale driehoek besloten een noodbevel uit te vaardigen. Hiermee wordt het terrein verboden gebied voor mensen die niet bij de actie betrokken zijn.

De onderzoeken zullen zich richten op het gebied van onder meer:
. Wet Milieubeheer

. Wet Bodembescherming/Lozingenbesluit bodembescherming, strafbaar gesteld in de Wet op de Economische Delicten
. Woningwet/Bouwbesluit

. Wet op de Ruimtelijke Ordening

. Wet Werk en Bijstand

. Wetboek van Strafrecht

. Opiumwet

. Vreemdelingenwet

. Gemeentewet

BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR DE PERS:

Over het doel en de werkwijze van de actie zal om 12 uur in de Coriovallumzaal van het stadhuis, Raadhuisplein 1 te Heerlen een toelichting gegeven worden door de leden van de lokale driehoek: burgemeester Toine Gresel, Officier van Justitie Wim Smits en Rob Hutschemaekers, districtschef Heerlen.

Alle persinformatie over deze actie wordt gecoördineerd door persvoorlichting van de gemeente Heerlen. U kunt contact opnemen met de afdeling persvoorlichting via nummer 045-560 4070 (buiten kantooruren: 06-30 73 10 41). Hier kunt u zich ook opgeven voor plaatsing op de verzendlijst van eventuele tussentijdse berichten.

Het is uitdrukkelijk niet toegestaan zich op het terrein van de actie te begeven gedurende de actie.

HEERLEN, 14 juni 2007
Concernstaf Communicatie
Rimone Dielesen
(045) 560 40 70 / 06 - 30731041 (buiten kantooruren) persvoorlichting@heerlen.nl

-----------------------



---- --