Gemeente Heerde

Gemeente Heerde

Persbericht

Datum: 15 juni 2007

Gemeenten en leveranciers huishoudelijke verzorging tekenen contract

Op donderdagmiddag 14 juni zijn in het gemeentehuis van Apeldoorn de contracten ondertekent tussen een achttal gemeenten en de leveranciers van huishoudelijk verzorging in die gemeenten. De gemeente Heerde heeft contracten getekend met Vérian, Thuiszorg service Nederland en Carinova.

Het ondertekenen van deze contracten is een belangrijke stap bij het invoeren van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). In het kader van deze wet zijn gemeenten verantwoordelijk voor het leveren van huishoudelijke verzorging. Gedurende het jaar 2007 moet dit ingevoerd worden. Heerde heeft, gezamenlijk met een zevental omliggende gemeenten, 1 september a.s. genomen als datum van invoering. Het tekenen van de contracten met de leveranciers was een belangrijke voorwaarde om deze datum te kunnen halen.

Op 5 juli informeert de gemeente Heerde de betrokkenen en geïnteresseerden middels een tweetal bijeenkomsten, één in Heerde en één in Wapenveld. Hierbij zal worden uitgelegd wat de wijziging betekent voor degenen die huishoudelijke verzorging ontvangen en presenteren de drie leveranciers zich. Duidelijk is al wel dat voor een groot deel van de ontvangers van huishoudelijke verzorging er praktisch gesproken niets zal veranderen. De huidige ontvangers zullen persoonlijk een uitnodiging ontvangen voor de bijeenkomsten.