Nu ook biologische zeekraal verkrijgbaar


YERSEKE, 20070614 -- Het Zeeuwse bedrijf Saltygreens heeft een primeur met de eerste gekweekte biologische zeekraal. De vraag naar zeegroenten blijft toenemen. Niet verwonderlijk want deze zilte groenten zitten vol vitamines en zijn eenvoudig te combineren in veel gerechten.

Nu er biologische zeekraal verkrijgbaar is wordt het alleen maar aantrekkelijker om zeegroenten in het assortiment te nemen. Groothandel en supermarkten van biologische producten zijn enthousiast.

Ook bedrijven die zich niet specifiek op biologische producten richten hebben interesse getoond. De meerwaarde van het biologische status is ook voor deze bedrijven een reden om de overstap van de `normale' variant naar de biologische te maken.

Door vernieuwde kweekmethoden is het voor Saltygreens nu mogelijk om het hele jaar verse biologische zeekraal te leveren. De kwaliteit is perfect.

De vlezige, knapperige stengeltjes van zeekraal lijken voor wat de vorm betreft enigszins op cactusplantjes. Zeekraal wordt veel gecombineerd met visgerechten, maar doet het ook goed in vers salades, wok, pasta en sushigerechten.

Meer informatie over Saltygreens: www.saltygreens.com





Saltygreens Yerseke