Positiefdag met cultureelprogramma op het Amsterdamse Museumplein


Kunstenaar Pim Smit maakt spectaculair schilderij met jongeren

AMSTERDAM, 20070614 -- Op Positiefdag, donderdag 21 juni 2007, zal om 12.00 in samenwerking met De Slinger een menselijke slinger worden gemaakt. Door middel van slingers en ballonnen zullen mensen met elkaar nog meer in verbinding komen!

Na de menselijke Slinger zullen jongeren van het ROC Amsterdam en Stichting Jongerenwerk Amsterdam zich inzetten voor een positief Nederland. Dit zal gebeuren door de gehele dag optredens te verzorgen waarbij rap, dans en zang de boventoon zullen voeren.

Kunstenaar Pim Smit, bekend van het schildertennissen met Richard Krajicek, zal vanaf 12.00 uur een spectaculair schilderij maken met de aanwezige jongeren.

De stichting Nederland Positief roept 21 juni, de eerste dag van de zomer, uit tot Positiefdag. Op deze dag zullen de stichting en haar partners verschillende activiteiten in steden als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Maastricht organiseren om het positivisme van de Nederlandse samenleving extra in de schijnwerpers te zetten. De landelijke start is in Amsterdam.

De Slinger is een keten van organisaties en individuen die willen bijdragen aan een hechtere samenleving. Er zijn enorm veel mensen, bedrijven en instellingen die het hunne willen bijdragen aan Nederland, maar die niet precies weten hoe, of er niet de middelen voor hebben. De Slinger brengt deze mensen met elkaar in verbinding, zodat ze elkaar kunnen helpen. Daarnaast maakt de Slinger initiatieven zichtbaar. Zo komt Nederlands optimisme aan het licht.





Ingezonden persbericht