Juridisch kennisniveau van MKB-ondernemers lijkt redelijk


HOOFDDORP, 20070614 -- Tijdens het grote MeerBusiness netwerkevent dat gisteren werd gehouden in het Claus Hotel & Event Center te Hoofddorp, heeft het Amsterdamse advocatenkantoor MCA Legal het juridisch kennisniveau van MKB-ondernemers getest. Twintig procent van de deelnemende ondernemers wist de gestelde vragen juist te beantwoorden. Hoewel de vragen te maken hadden met de dagelijkse praktijk van de gemiddelde deelnemer, bleken de meesten van hen toch moeite te hebben met de beantwoording.

De vragen gingen over vertegenwoordiging bij tegenstrijdig belang, algemene voorwaarden en verjaring van rechtsvorderingen. De meeste ondernemers vonden de twee meerkeuzevragen moeilijk te beantwoorden. Een deelneemster verklaarde bij de eerste vraag: "Alle vier de antwoorden hebben iets logisch, dit zet je wel aan het denken". De antwoorden op de verjaringsvraag liepen behoorlijk uiteen, van "1 jaar" tot "oneindig".

Rondom de stand ontwikkelde zich een levendige discussie over diverse juridische onderwerpen. De heer R.J.A. van den Munckhof, als advocaat werkzaam bij MCA Legal, noemde het een zeer geslaagde bijeenkomst: "Diverse directeuren hebben zich, naar aanleiding van de kennistest, al bij mij gemeld om te praten over hoe het binnen hun bedrijf beter kan."

De winnaar van de eerste prijs, Erwin Klooster van schoonmaakbedrijf RAC, zegt in een reactie: "De vragen waren inderdaad pittig, maar uiteindelijk kwam ik er door logisch te redeneren wel achter wat de antwoorden moesten zijn. Bij de verjaringsvraag heb ik 5 jaar ingevuld, omdat ik wist dat dat in Nederland een veel voorkomende verjaringstermijn is."


Over MCA Legal

MCA Legal is een advocatenkantoor gespecialiseerd in het recht waar het midden- en kleinbedrijf mee te maken heeft (met name ondernemingsrecht, contractenrecht en arbeidsrecht). Het kantoor onderscheidt zich van andere kantoren door extra service die zij cliënten biedt, zoals telefonische bereikbaarheid dag en nacht en standaard verstrekking van urenspecificaties. In combinatie met de gehanteerde gunstige uurtarieven, maakt dit het kantoor bij uitstek geschikt voor het MKB. MCA Legal heeft cliënten in heel Nederland.