Metaalunie

Nieuws


Metaalunie looft Make it in Holland Award uit

15-1-2007

De Koninklijke Metaalunie heeft de inschrijving geopend voor de Metaalunie Make it in Holland Award. De Award wordt op 14 juni 2007 uitgereikt door Gerrit Ybema, voormalig staatssecretaris van Economische Zaken. Deze prijs is een publieke erkenning voor een Nederlands mkb-metaalbedrijf dat de concurrentie met lagelonenlanden succesvol is aangegaan.

De inschrijvingstermijn staat open voor alle 12.000 leden van de Metaalunie, uitgezonderd bedrijven die vertegenwoordigd zijn in de Raad van Bestuur, en sluit woensdag 1 maart 2006.

De Koninklijke Metaalunie stelt elk jaar een prijs ter beschikking aan een mkb-bedrijf dat zich op een bepaald gebied aantoonbaar positief onderscheidt. Na alarmerende berichten over een exodus van Nederlandse bedrijven naar lagelonenlanden, ziet de Metaalunie steeds vaker dat bedrijven hun werkzaamheden (deels) weer terughalen naar Nederland. Dit jaar looft de Metaalunie daarom een prijs uit aan het Nederlandse bedrijf dat ondanks deze internationale concurrentie - het meest succesvol is in het behoud of verkrijging van de productie in Nederland.

Uit de inzendingen worden de tien beste geselecteerd. Een adviesbureau bezoekt deze bedrijven en brengt hiervan verslag uit aan de jury. De drie beste bedrijven worden genomineerd voor de Metaalunie Make it in Holland Award. Op 14 juni 2007 krijgen de genomineerden de gelegenheid zich te presenteren. Hierna maakt de jury de winnaar bekend. De Award levert erkenning en publiciteit op. Daarnaast ontvangt de winnaar een bedrag van 5.000 euro.

De jury wordt dit jaar gevormd door Gerrit Ybema (voorzitter), voormalig staatssecretaris van Economische Zaken; Esther Raats-Coster, directeur Bandridge Europe nv en Zakenvrouw 2006; Martin van Zaalen, hoofdredacteur Link Magazine; Kees van Oostenrijk, voorzitter Federatie Nederlandse Rubber- en Kunststofindustrie en Thecla Bodewes, directeur Scheepswerven gebr. G. en H. Bodewes.

Ondernemers die willen meedingen naar de Metaalunie Make it in Holland Award kunnen zich aanmelden via de agenda van de Ledenportal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via onderstaand e-mailadres.

Reageren: award@metaalunie.nl