Gemeente Lelystad

Wethouder De Vries verlaat Lelystads college

Jan de Vries neemt ontslag als wethouder van de gemeente Lelystad. Per 1 september 2007 wordt hij algemeen directeur van Boot & Co Boomkwekerijen b.v., een grote boomkwekerij in Boskoop en Zundert. Aan het eind van de raadsvergadering van 14 juni heeft De Vries de gemeenteraad hierover geïnformeerd.

Portefeuille

Jan de Vries is na de gemeenteraadsverkiezingen van 2002 als CDA-wethouder toegetreden tot het college van de Gemeente Lelystad. Na de verkiezingen in 2006 is hij herkozen als wethouder. Zijn portefeuille omvat onder andere: wonen, volksgezondheid, WMO, milieu, bouw en woningtoezicht, maatschappelijke dienstverlening, herstructurering van wijken en de luchthaven.

Boomkweker

Naast zijn functie als wethouder is Jan de Vries sinds 1983 eigenaar van Handelskwekerij De Dryaden in Lelystad. Voor hij wethouder werd in Lelystad is hij tien jaar voorzitter geweest van de Nederlandse Bond voor Boomkwekers en was hij lid van tal van besturen, onder andere van de Floriade en het Produktschap.

Lokaal is Jan de Vries vele jaren actief geweest als voorzitter van de CDA-afdeling Lelystad en als lid van de Raad van Toezicht van de Rabobank Lelystad. Begin dit jaar is Jan de Vries benaderd voor de functie van algemeen directeur van Boot & Co, één van de grootste kwekerijen in Nederland. Begin deze maand zijn de besprekingen met Boot afgerond.

Over de opvolging van Jan de Vries zullen het bestuur en de fractie van het CDA zich de komende periode beraden.

---