Sandd

Sandd
Missie Historie Liberalisering Ontwikkeling 100% dekking Nieuw hoofdkantoor
Officiële opening hoofdkantoor Sandd
Op zaterdag 16 juni 2007 heeft de officiële opening van het nieuwe hoofdkantoor tijdens het spectatculaire Sandd Open Air Festival plaats gevonden.
Sandd is gevestigd op het bedrijventerrein de Ecofactorij te Apeldoorn. Dit bedrijventerrein is centraal gelegen bij de kruising van twee belangrijke autosnelwegen, de A1 en de A50. De Ecofactorij is onderdeel van het beleid van de gemeente Apeldoorn om meer werk te maken van duurzaamheid. Binnen dit beleid zijn de richtlijnen verantwoord en milieubewust te ontwerpen en bouwen. Volgens Ir. Ed Euser, directeur Artec architecten & Ingenieurs, zijn die richtlijnen onder andere de reden voor het optillen van het kantoordeel. Hierdoor is er op hetzelfde grondoppervlak ook ruimte voor parkeren, waarmee wordt voldaan aan de richtlijnen voor meervoudig grondgebruik.

Centrale sorteerhal
De centrale sorteerhal is met een oppervlakte van 10.000 m² vijfmaal zo groot als de vorige sorteerhal en biedt plaats aan 200 werknemers die dagelijks gemiddeld 4 miljoen poststukken sorteren. In de sorteerhal zijn de onderste 3 meter van een lichtdoorlatende, halftransparante gevelbekleding voorzien. Zo zie je overdag beweging en 's nachts licht uitstralen als teken van de 24 uurs activiteit. Dit versterkt het beeld van Sandd als een open en transparant bedrijf, aldus Euser.

Hoofdkantoor
Sandd

Het hoofdkantoor heeft een vloeroppervlakte van 2.000 m² groot en bestaat uit twee verdiepingen. Momenteel zijn hier ongeveer 80 werknemers werkzaam.

Rob Veelenturf, Christe & Veelenturf, is verantwoordelijk voor de inrichting van het interieur. Al tijdens het eerste contact met Sandd werd duidelijk dat het interieur een sterke eigen identiteit moest uitstralen. Doordat scheidingswanden ontbreken en het gebouw een enorm glasoppervlak heeft was de keuze voor een sprekend tapijt al snel gemaakt. In de kleurenrijkdom van dat tapijt hebben we de dynamiek van het jonge postbedrijf willen uitdrukken. Door de toepassing van stevige houten wanden ontstaat er ruimte voor ontmoeten in de ruimste zin: vergaderen, maar ook een kop koffie drinken. Het hout zorgt voor een warme uitstraling. En in contrast met de vloer is het meubilair juist heel rustig gehouden in wit, grijs en zwart. Dit is een logische uitwerking van de wens om zo een strak en helder beeld te creëren. Op deze manier lijkt het hoofdkantoor één grote open ruimte.

Ed Euser voegt daar nog aan toe: De toegepaste kleuren en materialen zijn neutraal; de inrichting en de mensen die er werken brengen kleur en leven in het gebouw.