Iron Maiden bevestigd op Fields of Rock 2007

Mojo concerts

http://www.mojo.nl

MOJO Concerts, Delft, donderdag 1 februari 2007

Fields of Rock 2007
Camping out Loud!

Iron Maiden bevestigd

Iron Maiden staat dit jaar voor het eerst op het podium van Fields of Rock. Vorig jaar gaven zij nog een spetterend optreden voor 14 000 bezoekers in de uitverkochte Brabanthallen. De organisatie is trots aan te kondigen dat de band op zaterdag 16 juni de slotact op het hoofdpodium is. Fields of Rock vindt plaats op 16 en 17 juni op het Evenemententerrein Walibi World te Biddinghuizen. De kaartverkoop start zaterdag 10 februari om 10.00 uur.

Iron Maiden zal het festival de eerste dag op het hoofdpodium afsluiten. De band gaf eind november een concert in de Brabanthallen naar aanleiding van hun nieuwste album 'A Matter of Life and Death'. Dit concert was binnen een mum van tijd uitverkocht. Vorig jaar speelde Iron Maiden voornamelijk nummers van het album 'Life and Death'. 'Op een festival als Fields of Rock met een buitenpodium zullen wij als dank aan de Nederlandse fans ook onze grote hits spelen' aldus zanger Bruce Dickinson.

Na het overweldigende succes van de eerste twee edities van Fields of Rock in het Goffertpark, kondigden wij eerder al aan dat het festival verhuist naar het Evenemententerrein Walibi World te Biddinghuizen. Dit jaar komt het festival weer met een heel sterke line -up. Grote acts als Iron Maiden, Ozzy Osbourne, BLack Label Society, Motörhead en Life of Agony zijn de eerste bevestigde namen. De derde editie van Fields of Rock is een meerdaags festival met camping. Net als bij de vorige editie komen er weer 3 podia, met minimaal 15 bands per dag. Naast de mainstage en de tentstage is er een kleiner derde buitenpodium. De namen van deze 3 podia zullen binnenkort middels een wedstrijd via de website door de bezoeker worden bepaald. De verdere programmering van de drie podia worden op www.fieldsofrock.nl bekend gemaakt. Op deze website staat vanaf nu alle reeds beschikbare festival-informatie.

Op de tweede dag sluit Ozzy Osbourne het festival af op het hoofdpodium. In 2005 gaf Ozzy Osbourne met zijn band Black Sabbath een optreden op Fields of Rock. De zanger heeft wereldwijd al meer dan 50 miljoen solo albums verkocht en met Black Sabbath meer dan 100 miljoen albums. In de zomer van dit jaar komt zijn nieuwe album uit.

De metal band Black Label Society gaat dit jaar als de special guest van Ozzy Osbourne mee tijdens zijn Europese tournee. Gitarist Zakk Wylde zal op Fields of Rock te zien zijn samen met zijn band Black Label Society maar zal ook mee spelen in de begeleidingsband van Ozzy.

Motörhead keert dit jaar weer terug naar Fields of Rock. Eind vorig jaar waren Lemmy en zijn mannen voor het laatst te zien in Nederland in een uitverkochte Waerdse Tempel. De Britse rockformatie bracht in juli 2006 alweer hun 23ste album 'Kiss of Death' uit. Op Fields of Rock zullen zij o.a. een aantal van de grote hits uit hun 31-jarige carrière spelen.

De New Yorkse band Life Of Agony werd in hun eerste jaren beschreven als een hardcore en metalband, maar de laatste jaren maken zij toch meer rockmuziek. Frontman Keith Caputo is momenteel bezig zijn solo carrière van de grond te krijgen. Deze zomer staat de zanger samen met zijn band Life of Agony op het podium van Fields of Rock.

Voor meer informatie over Fields of Rock 2007: www.fieldsofrock.nl

Mojo Concerts presenteert i.s.m. LOC7000events:
FIELDS OF ROCK 2007; CAMPING OUT LOUD!
16 & 17 juni 2007
Evenemententerrein Walibi World - Biddinghuizen
Entree weekendticket: 119 euro (2 dagen festival incl. camping), dagticket: 69 euro en camper camping-ticket: 35 euro (alle prijzen zijn excl. servicekosten)

Fields of Rock 2007 wordt gesponsord door Grolsch

Kaartverkoop start zaterdag 10 februari om 10.00 uur door Ticket Service via de grotere postkantoren, de grotere Free Record Shops, AUB Ticketshop, VVV's en GWK's, 0900-3001250 (45 ct.p.m), www.ticketservice.nl, en de bekende voorverkoopadressen.

Let op! er is een beperkt aantal dagkaarten verkrijgbaar.

Noot aan de redactie (