Ingezonden persbericht


's-Hertogenbosch, maart 2007

Ans Markus in het Noordbrabants Museum

Ans Markus · De innerlijke wereld

Deze zomer toont het Noordbrabants Museum een overzicht van dertig jaar schilderkunst van Ans Markus. Ans Markus is vooral bekend door de aandacht die de media aan haar besteden. Haar opvallende verschijning heeft sterk bijgedragen aan de beeldvorming van glamour, roem en geld. Maar dit imago heeft weinig te maken met de kunstenares Ans Markus. Haar dagelijks bestaan wordt gekenmerkt door ernst, discipline en ambachtelijkheid en een eenvoudig leven, teruggetrokken in de wereld van het atelier.

Ans Markus' artistieke programma is de verbeelding van 'vrouwen die vrij willen zijn'. Gebondenheid, kwetsbaarheid, verbondenheid en het onvermogen om te communiceren zijn vanaf 1977 haar vaste thema's. In het zoeken naar haar identiteit ontwikkelde Ans Markus een persoonlijke mythologie, die een eigen denk-, ervarings- en gevoelswereld omvat. In deze zin vormt de kunst van Ans Markus niet alleen een vernieuwende bijdrage aan het Realisme in de Nederlandse schilderkunst, maar is zij ook onmiskenbaar authentiek.

Ans Markus · De innerlijke wereld

16 juni t/m 9 september 2007

Noordbrabants Museum 's-Hertogenbosch

Aan de redacties:

Eind maart ontvangt u van ons het persbericht over deze tentoonstelling. Voor meer informatie of het bestellen van beeldmateriaal kunt u nu al telefonisch contact opnemen met Ingrid van Berlo, tel. 073 - 6877 808 of per e-mail: ivanberlo@noordbrabantsmuseum.nl of Charissa Wirken, tel. 073-6877807 of per e-mail csleutjes@noordbrabantsmuseum.nl

Dit bericht werd u toegezonden door:
Ingrid van Berlo
Afdeling communicatie
Noordbrabants Museum
Postbus 1004, 5200 BA 's-Hertogenbosch
tel. 073- 68 77 808.