Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 052

datum: 8 maart 2007

3e editie van de Amerfoortse Familiedagen

op 16 en 17 juni

Ontdek de leuke dingen van Amersfoort

Op 16 en 17 juni a.s. organiseert de gemeente Amersfoort, samen met veel andere organisaties, voor de derde keer de Amersfoortse Familiedagen. In dat weekend worden allerlei vrijetijdsvoorzieningen en -activiteiten in de stad extra in het zonnetje gezet. Vaak zijn deze activiteiten ook op andere momenten in het jaar mogelijk, maar tijdens de Amersfoortse Familiedagen zijn veel daarvan gratis of met aantrekkelijke korting. Amersfoorters en inwoners uit de regio wordt gevraagd hun familie, vrienden of kennissen van binnen en buiten de stad uit te nodigen om samen te genieten van alle leuke dingen van Amersfoort.

Tijdens de Amersfoortse Familiedagen kan men bij uitstek de verschillende gezichten van Amersfoort ontdekken. Er is van alles te doen op het gebied van historie, kunst en cultuur, natuur, sport en spel. Instellingen en organisaties presenteren zich met bijzondere workshops en diverse voorstellingen. Het aanbod is geschikt voor jong en oud. Het is in dat weekend extra leuk om de stad aan anderen te laten zien.

De accenten van dit jaar
De activiteiten rond Amersfoortse Familiedagen 2007 zullen zich vooral concentreren in de binnenstad, Park Randenbroek en de Eemhaven.

Extra aandacht voor jongeren

Voor jongeren zijn er dansworkshops en een indoor game-event met bordspellen en computergames. Ook het jaarlijkse Torenpopfestival vindt dit weekend plaats.

Amersfoort groenste stad van Nederland

In 2006 werd Amersfoort gekozen tot groenste stad van Nederland. Daar zijn we trots op en dat willen we laten zien. Dat gebeurt vooral in Park Randenbroek en omgeving. Behalve rondwandelingen zullen er tal van workshops zijn.

Eemhaven Amersfoort

Tijdens de Amersfoortse Familiedagen zal ook de nieuw ingerichte Eemhaven ruimte bieden aan diverse activiteiten op en aan het water.

In april is het volledige programma bekend en volgt nadere berichtgeving.

Informatie:
Bianca de Graaf, communicatiemedewerker van de sector Welzijn, Sociale Zekerheid en Onderwijs (WSO) 033 469 42 82, b.degraaf-dewitte@amersfoort.nl.


---- --