Ingezonden persbericht


23-3-2007

Velvet Revolver en Hinder óók op Fields of Rock

Jethro Tull pakt draad op in Waerdse Tempel in Heerhugowaard

Velvet Revolver en Hinder óók op Fields of Rock

Het programma van Fields of Rock begint langzaam vaste vormen aan te nemen, want opnieuw zijn twee namen toegevoegd aan de line up. Velvet Revolver (je weet wel, dat is de voltallige Guns N' Roses bezetting zónder Axl Roses, maar mét Stones Temple Pilot frontman Scott Weiland) beklimt op zondag het hoofdpodium.

Liefhebbers van ouderwetse stadionrock à la Nickelback en Creed moeten op zaterdag Hinder in de gaten houden: de rocksensatie uit Oklahoma treedt dan op in de tent.

In een eerder stadium werd bekend gemaakt dat Slayer, Megadeth, Iron Maiden, Ozzy Osbourne, Korn, Motörhead, Dream Theater, Suicidal Tendencies, Machinehead, Black Label Society, Heaven & Hell, Buckcherry, Ill Nino, Delain, Devildriver, Type O Negative, Aiden, Dragonforce en Life of Agony van de partij zijn op de eerste editie van Fields of Rock in de Flevopolder.

Kijk voor meer informatie op de site van Fields of Rock.

Fields of Rock wordt gesponsord door Grolsch.

Mojo Concerts presenteert i.s.m. LOC 7000events:
Fields of Rock 2007: Camping Out Loud!
Zaterdag 16 en zondag 17 juni 2007
Evenemententerrein Walibi World - Biddinghuizen
Entree weekendticket: E 119,- (inclusief camping), dagticket: E 69,-, camper camping-ticket: E 35,- (alle prijzen zijn exclusief servicekosten). Let op! Er is een beperkt aantal dagkaarten verkrijgbaar.

Kaartverkoop via de grotere postkantoren, de grotere Free Record shops, VVV's en GWK's, 0900 300 1250 (45 cpm), AUB Ticketshop en de bekende voorverkoopadressen. Of bestel online kaarten hier voor het hele weekend of alleen zaterdag of zondag. Jethro Tull pakt draad op in Waerdse Tempel in Heerhugowaard

Een leuk raadsel: wat hebben de drie titanen Ian Anderson, Barry Hay en Thijs van Leer met elkaar gemeen? Afgezien van het feit dat ze al decennia lang meelopen in de business, is er ook nog een andere overeenkomst: alle drie bespelen ze het klassiek muziekinstrument de dwarsfluit. Met name dankzij de inspanningen van Jethro Tull frontman Ian Anderson deden de sierlijke tonen van dit blaasinstrument hun intrede in de wereld van de progrock.

Locomotive Breath, Aqualung en Living In The Past: het is slechts een willekeurige greep uit de reeks hits die de band uit Blackpool heeft gescoord. Opgericht in 1967 heeft Jethro Tull vele bezettings- en koerswisselingen meegemaakt. Echter de mix van blues, rock en folk in combinatie met de dwarsfluit is door de jaren heen altijd gebleven. Na een solo-optreden in december 2005 pakt Ian Anderson dit jaar de draad weer op met Jethro Tull tijdens dit exclusieve optreden in Nederland.

Let op: in een vorige rockmailing stond vermeld dat Jethro Tull optreedt tijdens het Arrow Rock Festival. Dit is onjuist.

Za 2 jun: De Waerdse Tempel (Heerhugowaard)