PvdA Evert Vermeer Stichting


21 MEI 2007
Conferentie 'Politiek 2015' - Zaterdag 16 juni in Amsterdam

De eerste honderd dagen van het kabinet zitten er bijna op. Tijd om de balans op te maken. Wij doen dat graag samen met u op de conferentie Politiek 2015 op 16 juni in Felix Meritis in Amsterdam. Te gast zijn ondermeer minister Bert Koenders, Jan Vandemoortele (VN) en de woordvoerders ontwikkelingssamenwerking van alle grote politiek partijen.

Eén van de prioriteiten van het regeerakkoord is Project 2015: de millenniumdoelen dichterbij. De millenniumdoelen zijn niet alleen van de politiek, maar ook van de mensen zelf. Daarom organiseert de NCDO in samenwerking met de EVS en diverse politieke partijen de conferentie Politiek 2015.

Tijdens deze dag wordt u door Jan Vandemoortele, de UN Resident Representative in Pakistan en de minister voor
Ontwikkelingssamenwerking, Bert Koenders, geïnformeerd over de stand van zaken van de millenniumdoelen. Waar gaat het kabinet zich op richten om de achterstand in te halen? Tijdens het middagprogramma bieden verschillende politieke stichtingen u een workshop aan. Hier kunt u in gesprek gaan met de woordvoerders Ontwikkelingssamenwerking van de Tweede Kamerfracties, het Europees Parlement en andere experts.

De EVS organiseert in samenwerking met D66 en Groenlinks een workshop over de rol die vrouwen kunnen spelen bij het behalen van de milleniumdoelen met ondermeer Chantal Gill'ard (PvdA), Mariko Peters (Groenlinks) en Fatma Koser Kaya (D66).