Gemeente Voorschoten

Burgemeester en wethouders doen mee aan Voorschoten Open Golftoernooi 2007
Uitgebracht op: dinsdag 22 mei 2007

Burgemeester Staatsen, de wethouders Horlings en Van Dunné en gemeentesecretaris Atsma spelen op 16 juni mee tijdens het Voorschoten Open Golftoernooi. Het 18 holes parcours is een bijzonder toernooi in Nederland omdat er wordt gespeeld in de parken van Voorschoten. De opbrengst van het toernooi wordt besteed aan een goed doel, dit keer is dat de Stichting MS Research, gevestigd in Voorschoten. Om zich voor te bereiden volgen de collegeleden op 12 juni een trainingssessie bij Het Wedde.

Het Voorschoten Open wordt voor de achtste keer sinds 1992 georganiseerd door de Ronde Tafel Voorschoten-Leidschendam en de Voorschotense Golfclub. In de zomer van 2005 is er voor het goede doel (Villa Joep, kinderkanker) maar liefst 28.000 euro opgehaald. De opbrengst van 2007 komt geheel ten goede aan een specifiek project van de Stichting MS Research. Het gaat om de realisatie van een speciaal kinderboek die gaat over de ziekte MS van Chris Veraart, die zelf MS-patiënt is.

De stichting MS Research zet zich op landelijk basis in voor mensen die leiden aan de ziekte Multiple Sclerose (MS), een grillige en onvoorspelbare ziekte die nog steeds te boek staat als ongeneselijk. Er zijn op dit moment meer dan 17.000 mensen in Nederland die de ziekte hebben en het aantal jonge mensen met het ziektebeeld stijgt significant.


- einde bericht -